המשך שכירות לאחר תום החוזה

  • חוזה שכירות תם השוכר ממשיך לשלם- תביעת שכר ראוי
    ליפז | 01/07/2009 17:12

    אשמח לעזרה בעניין- עד 2003 היה חוזה בתוקף ששולם על פיו. מאז ועד היום השוכר משלם את הסכום לפי החוזה הישן. הבעיה היא שהגענו כמה וכמה פעמים למשא ומתן ולבסוף השוכר מתנער. הוזמן ע"י המשכיר שמאי מקרקעין ולפיו השכירת שווה יותר. חשוב לציין כי את תשלום השכירות המשכיר מקבל כל חודש. האם ניתן לתבוע את השכר הראוי רטרואקטיבי משנת 2003? ובאיזה הליך ניתן לנקוט?

    • המשך שכירות לאחר תום החוזה
      עו"ד צורי דוד | 01/07/2009 18:16

      ככל שהצדדים לא מודיעים אחרת, ההסדר ממשיך מכוח ההתנהגות. המשכיר יכול להודיע לשוכר על סיום השכירות לקראת תום מועד התשלומים (זה לפי הנסיבות, אם מועברים שיקים כל 3 חודשים, למשל, אז ניתן לסיים את השכירות רק בסיום שלושת החודשים). כמובן שניתן להודיע על העלאת שכר הדירה או סיום השכירות לבחירתו של השוכר. לא ניתן לתבוע רטרואקטיבית, היות ויש להוכיח הסכמה של השוכר לשלם את הסכום לפני שניתן לחייב אותו לשלם סכום גבוה יותר מזה שסוכם ושולם.

      • שאלת הבהרה
        ליפז | 01/07/2009 21:20

        היתכן כי השוכר אשר משלם כל חודש ומתנער מספר פעמים לדרישות המשכיר יצא נשכר ויעשה בנכס כשלו? האם החוק לא מגן על המשכיר מפני אדם אשר "שולט" בסכום התשלום ע"י טירפוד המו"מ? והאם ניתן לפחות לתבוע בביהמ"ש מכאן ועד היום את הסכום הנדרש?

        • שוכר שלא ממלא אחר דרישות המשכיר
          עו"ד חרמון רוני | 05/07/2009 12:01

          שאלת אינה ברורה. נא נסחי אותה בשנית. לא ברור אם השוכר משלם דמי שכירות כל חודש אז אין בעייה לכאורה. לא ברור מאיזה דרישות של המשכיר הוא מתנער. מה ז"א שולט בסכום". האם לא נערך הסכם שכירות בכתב? פנייה לבימ"ש סלולה בפנייך אם יש בידיך עילת תביעה וראיות להוכחתה.

          • הבהרת הנושא
            ליפז | 05/07/2009 12:24

            אנסה להבהיר את השאלה, יש חוזה חתום בין הצדדים עד שנת 2003 ומאז הצדדים מתנהלים ללא חוזה כתוב. המשכיר מעוניין לחדש חוזה שכירות, כלומר לכתוב חוזה שכירות חדש וכמובן להעלות את דמי השכירות שיתאימו להיום. לא רק שהמשכיר מעוניין בחוזה שכירות חדש ודמי שכירות גבוהים יותר מהיום והלאה, המשכיר מעוניין לגבות משנת 2003 ועד היום את דמי השכירות הראויים( ההפרש בין מה ששולם ומה שהיה צריך להיות משולם עפ"י הערכת שמאי המקרקעין). חשוב לי לציין כי הצדדים ניהלו מו"מ לגבי חוזה חדש אך השוכר, בידיעה שהזמן עובד לטובתו, מתנהל בחוסר תום לב ומפוצץ את העניין כל פעם לפני חתימתו. וכך בעצם ממשיך לשלם את אותו הסכום מ 2003. ("שולט בסכום") רצון המשכיר הוא בראשונה לחתום על חוזה חדש שכולל דמי שכירות גבוהים יותר ובשנית לקבל את דמי השכירות הראויים לשנים עד 2003. השוכר מסרב לשתף פעולה ולכן כל העניין מגיע לפסים של רצון להכריח ע"י התערבות ביהמ"ש. שאלתי היא האם יש עילה כזו בה ניתן לתבוע שכר ראוי רטרואקטיבית? האם עשיית עושר ולא במשפט מתקשרת לנושא? אם תוכל להפנות אותי לסעיפי חוק/פסיקה וכ"ו אשמח מאוד. תודה על הסבלנות.

            • תשובה
              עו"ד צורי דוד | 06/07/2009 13:22

              אם השוכר מפוצץ את המו"מ, אז יש לפתוח כנגדו בהליך לפינוי המושכר. המו"מ צריך להגיע לנקודה שבה המשכיר מציב אולטימטום - או שאתה חותם על חוזה חדש לפי שכ"ד שאותו אני דורש או שתפנה את המושכר עד ליום X. במידה ולא נחתם חוזה חדש והדייר לא פינה את המושכר יש לפנות לביהמ"ש בבקשה לצו פינוי. לא ניתן לכפות על השוכר תשלום שכ"ד בגובה שהוא לא רוצה, אבל ניתן להתנות את המשך השכירות בתשלום שכ"ד לפי רצון המשכיר, לא רוצה לשלם שימצא מקום אחר לגור בו. והמשכיר ימצא שוכר חדש.