ביטול שכירות לפני כניסה לדירה

  • ביטול חוזה שכירות לפני כניסה לדירה
    ליאור | 30/06/2009 22:55

    שלום רב, אני וחברתי חתמנו על חוזה שכירות לשנה לבית אליו אנו אמורים להכנס מחר (1/7/09). היום חברתי הגיעה לקחת את המפתח וגילתה שכל התקרה בחדר השינה בנויה מאסבסט. כמובן שהודענו לבעלי הבית שאנו לא מתכוננים להכנס אליו. תחילה דרש בעל הבית לנפצה אותו בחודש שלם ולכשסירבנו ואף היינו אדיבים והסכמנו לפצותו ב3 ימי מגורים, הוא סירב. ההסדר נכון לעכשיו הוא שהוא יחפש דיירים חלופיים ולכשימצא אותם נדון בפיצוי אך הדבר עדיין לא מקובל עלינו. לדבריו הוא גם נתן את המילה שלא יפקיד צ'קים שנמצאים ברשותו אך אני עדיין חושש לכך ולכן כנראה שאבטל את הצ'ק הראשון ( ל2/7). שאלתי היא האם בעצם ביטול החוזה והצ'ק שהם לכאורה חד צדדיים אני עובר על החוק ובכל מקרה הייתי מעוניין לקבל עצות כיצד עליי להתנהל. אציין שוב שעדיין לא העברנו אף חפץ לתוך הבית ותאריך תחילת החוזה הוא רק מחר. תודה מראש על כל עצה..

    • ביטול שכירות לפני כניסה לדירה
      עו"ד צורי דוד | 01/07/2009 18:33

      ברמת העקרון אתם מחוייבים לתנאי החוזה מיום החתימה על החוזה. ככל שהסיבה לאי הכניסה לדירה היא פגם נסתר בדירה יש לכם את האפםשרות להודיע בכתב למשכיר על ביטול החוזה. רק לאחר ביטול החוזה (שיכול להיות חד צדדי בנסיבות מסויימות) ניתן שלא לקיים את החוזה. ביטול השיק אינו עבירה, אך ככל שהחוזה עוד לא בוטל יש בכך משום הפרת החוזה. את השיק ניתן יהיה להגיש לביצוע בהוצל"פ ושם אתם תוכלו להגיש התנגדות לביצוע השטר בטענה של העדר תמורה מלא, היות וכלל לא נכנסתם לדירה בגלל הפגם הנסתר של תקרת האזבסט. זה עלול להתפתח למשפט, אבל אני בספק שזה ישתלם למשכיר לפנות להליכים משפטיים בשביל חודש שכירות אחד.