זכות ראשונים בדירה לפי חוזה שכירות

  • למי מגיעה זכות ראשונים על דירה?
    שוכרת | 30/06/2009 17:51

    אני חתומה עם עוד 2 שותפים ביחד על חוזה לשכירה דירה. בתחילת החוזה מצויין לגבינו "כולם ביחד וכל אחד לחוד" יש בחוזה סעיף של אופציה לשכירת הדירה לשנה נוספת אני מצטטת: "לשוכר ניתנת בזאת האופציה להאריך את תקופת השכירות ב-12 חודשים נוספים מיום *** ועד ליום *** ובעוד 12 חודשים נוספים מיום *** ועד ליום *** ובלבד שהשוכר הודיע למשכיר על רצונו לממש את האופציות הנ"ל בהודעה מוקדמת בכתב של חודשיים. בתקופת האופציות יחולו על הצדדים שאר הוראות הסכם זה, בשינויים המחייבים" יש לציין כי אני ושותפי גרים בדירה זו כבר שנתיים אך שנה שעברה הוא ושותף נוסף היו חתומים על הדירה על אותו החוזה כלומר שנה זו היא שנת אופציה שלנו בדירה. רצה הגורל ואיננו רוצים להמשיך לגור יחד. שותפי טוען כי כיוון שהוא היה חתום על הדירה ואני לא יש לו זכות ראשונים והוא יכול להוציא אותי מהדירה. האם זה נכון או שכיוון שאנו חתומים כעת על חוזה חדש ועדכני יותר לשנינו אותן הזכויות ואם ברצוני להשאר אוכל לעשות זאת? האם לבעל הדירה יש זכות וטו בעניין?

    • זכות ראשונים בדירה לפי חוזה שכירות
      עו"ד צורי דוד | 01/07/2009 18:40

      לאף אחד מכם אין זכות ראשונים בדירה. שניכם מהווים את "השוכר" ביחד ולחוד, כך שכל מה שנכון לגבי אחד מכם נכון גם לגבי השני. בסופו של דבר אם לא תסתדרו בינכם יאלץ בעל הבית להחליט במקומכם, או שהוא יכול לומר לשניכם שאם אתם לא שוכרים את הדירה ביחד אז הוא לא מחוייב לאופציה, כי היא ניתנה לשניכם כשוכר ולא לאחד בלבד (זה הרי סיכון אחר מבחינתו).

      • אז בעיקרון היא לא יכולה להכריח אותי לעזוב?
        שוכרת | 01/07/2009 18:42

        אם אני מבחינתי אומרת שאין לי בעיה עם המצב הקיים ואני מוכנה להשאר וברצוני לממש את האופציה. השותף לא יכול לעשות עם זה כלום?

      • ובמידה ובעל הדירה מחליט החלטה ובוחר אחד מאיתנו
        שוכרת | 01/07/2009 18:44

        האם זה נחשב כהפרה של החוזה במידה והוא לא מאפשר לי לממש את האופציה?

        • המשך
          עו"ד צורי דוד | 01/07/2009 19:05

          בעלת הבית יכולה להתנות את המשך השכירות בכך ששני השוכרים ימשיכו ואם הוא אומר שהוא לא ממשיך במידה ואת נשארת אז היא יכולה להגיד ששניכם צריכים ללכת. מזכיר קצת את משפט שלמה, שתיים רבות כל אחת אומרת שלי הוא והמלך אומר, אם ככה אז לא יהיה לאף אחת, ואז אחת אמורה לוותר, אבל היות ולא מדובר בילד ולא מדובר בשלמה המלך, אני חושב שהתוצאה בסוף לא תהיה דומה.

          • תודה רבה  לת
            שוכרת | 01/07/2009 19:11