פינוי הדירה לפני תום תקופת השכירות

  • דרישה לפנות לפני תום החוזה
    אורלי | 30/06/2009 10:33

    אני שוכרת דירה בקיבוץ, החוזה מסתיים בסוף ספטמבר, אך בהמשך החוזה מצוין שהם יכולים לפנות מתי שהם צרכים את הדירה ובלי לתת לי דין וחשבון. לפני כחודש נדרשתי לפנות את הדירה ב- 10 ביולי לטובת פרויקט שמגיע לקיבוץ. הציעו לי לעבור לדירות אחרות בקיבוץ, שאני רואה בהם הרעה בתנאים. יש לי בת בת שנתיים וחצי שהיא בפעוטון בקיבוץ והשנה מסתתימת בסוף אוגוסט בקשתי רק לסיים את השנה ולפנות את הדירה, הם לא מוכנים כי יש להם חוזה עם הפרויקט לתחילת אוגוסט מה אני יכולה לעשות? האם לציין בחוזה תאריך התחלה ותאריך סיום ובאותו חוזה לציין שהם לא חייבים לכבד את התארכים הללו זה חוקי? האם לדרוש ממני לפנות את הדירה לפני הזמן זה לא הפרת חוזה?

    • פינוי הדירה לפני תום תקופת השכירות
      עו"ד חרמון רוני | 30/06/2009 12:17

      אורלי שלום רק מעיון בחוזה עצמו יכולתי לתת לך תשובה יותר מדויקת. למרות זאת, תקופת השכירות היא לפי מה שהוסכם בחוזה. עצם העובדה שבחוזה נשמרה למשכירהזכות לסיים את תק' השכירות ללא דין וחשבון, לפני התקופה שנקבעה בחוזה היא בעייתית ולא מקובלת בד"כ. יחד עם זאת, עצם העובדה שקיבלת הודעה מוקדמת וגם הציעו לך דירות חלופיות (מבלי להכנס כרגע למצבן) יש בה כדי לצמצם ו/או למזער את חוסר ההגינות שבהתנהלות המשכיר.