סיום חוזה שכירות טרם המועד בשל ליקויים במושכר

  • סיום חוזה שכירות
    אורית | 30/06/2009 08:51

    שלום, אני גרה בדירה בתל אביב ששופצה מהיסודות לפני שנכנסתי למרות כל השיפוץ יש בדירה המון נזקים כמו עובש,מים שנכנסים דרך החלון (בגשם) ואפילו שאטמתי את כל הבית נכנסים איכשהו המון מקקים. כאשר אני פונה לבעל הדירה אני מקבלת תשובות לא ממש ברורות ובעיקר תשובות כמו הדירה בסדר גמור, אין סיבה שיהיה כאן עובש והמקקים זה לא בעייה שלנו. האם ניתן לפרק חוזה שכירות בגלל הבעיות הללו, ואיך ניתן לעשות זאת?

    • סיום חוזה שכירות טרם המועד בשל ליקויים במושכר
      עו"ד חרמון רוני | 30/06/2009 12:29

      אורית שלום עפ"י הדין המשכיר חייב לתקן תוך זמן סביר לאחר שקיבל דרישה מהשוכר לתקן במושכר כל דבר השולל או מגביל הגבלה של ממש את השימוש במושכר לפי ההסכם ולפי המקובל בנסיבות.מתיאורך עולה, כי מדובר באי התאמה של הדירה מבחינת איכותה ושעליה לא ידעת בזמן כריתת החוזה וכי הודעת על כך למשכיר, אך הוא מסרב לתקן. במקרה כזה את רשאית לתקן את הפגמים ולדרוש מהמשכיר הוצאות סבירות, או להפחית את דמי השכירות. במקרה ובו ניתן להסיק כי נמנע ממך השימוש בדירה בגלל סיבות הקשורות בדירה את רשאית לבטל החוזה במתן הודעה למשכיר או להיות פטורה מדמי שכירות עבור התקופה שנמנע ממך השימוש בדירה.