אופציה

  • חוזה שכירות
    משה | 22/06/2009 17:22

    כאשר אדם חותם חוזה שכירות לשנה עם אפשרות להארכת תקופת השכירות ובחוזה נקבע מחיר מסויים, האם בתום התקופה יכול בעל הדירה להעלות את מחיר הדירה לאותו אדם ? העלאת המחיר תגרום לאותו אדם לא לרצות להמשיך בשכירות למרות שקיימת לו האפשרות בחוזה.

    • אופציה
      עודד דרדיקמן | 22/06/2009 20:19

      משה שלום רב, אופציה בחוזה שכירות קיימת עבור השוכר דהיינו במידה ויבקש להאריך את תקופת שכירותו עומדת לו היכולת. עם זאת במקרים רבים בחוזה השכירות מצויינת האופציה ללא סכום שכר הדירה וכן ללא נקיבה כי הסכום לתקופת האופציה יהיה בהתאם לשנה הקודמת, במקרים אלו יכול המשכיר להעלות את שכר הדירה כאוות נפשו אך עם זאת מחויב הוא להשכיר את הנכס לדייר הנוכחי במידה ויבקש בסכום הנדרש. בכבוד רב ובברכה, עודד דרדיקמן, עו"ד משרד עורכי דין דרדיקמן