רכישת דירה

  • חוזה רכישת דירה חתום עם יפוי כח
    לאון | 21/06/2009 20:54

    שלום. אנונמצאים בתהליך רכישת דירת יד שניה. הדירה שייכת לאישה קשישה והחוזה נחתם עם יפוי כח על ידי בנה.היפוי כוח הינו יפו כח כללי אשר ניתן לבן שלה ונחתם על ידי עוד נוטריון(שהוא גם העוד שלהם). בהמשך התברר כי האישה נמצאת בבית אבות. האם קיים סיכון כל שהו כי החוזה הנחתם אינו תקף ו/או אין לו כח משפטי?.. ואם ייתכן כי לאחר תהליך השלמת רכישה יופיע גורם כלשהו ויטען לא היית צלולה בעת חתימה וידרוש זכויות לדירה. האם במקרה כזה יםוי כח הינו חסר כח משפטי. מה הם זכויותנו במקרה שכזה ומי אמור לשאת בחריות על חתימת חוזה עם יפוי כח זה? תודה מראש.

    • רכישת דירה
      עודד דרדיקמן | 22/06/2009 20:24

      שלום רב, במידה והבן משמש כשלוחה של אימו וייפוי הכוח אשר בידו מאפשר לו את מכירת הנכס אינני רואה בעייתיות בעניין. האם ייפוי הכוח אשר ניתן לעו"ד על ידי הבן לביצוע העסקה הינו ייפוי כוח רגיל או בלתי חוזר? בכבוד רב ובברכה, עודד דרדיקמן, עו"ד משרד עורכי דין דרדיקמן

      • תודה על התשובה
        לאון | 22/06/2009 20:37

        ייפוח הכוח הינו ייפוי כח כללי רגילת אך ישנו ייפוי כח בלתי חוזר החתום על ידי בעלת הדירה המייפה את יורכי הדין שלי ושל מוכרת להעביר את כל זכויות הבעלות על נדירה. האם איני טועה וזה אמור להספיק למטרת השלמת רכישה והעברת זכויות בעלות על הדיירה?.. תודה על התגובה ותשובה מהירה. בברכה לאון.

        • רכישת דירה
          עודד דרדיקמן | 22/06/2009 20:44

          במידה ובעלת הדירה חתמה על ייפוי כוח בלתי חוזר אינני רואה כל בעיה מצדכם. במידה ובעתיד יתעוררו שאלות אי אלו ואחרות בנוגע לצלילות דעתה של בעלת הדירה בעת המכירה אין הן אמורות לגעת בכם. בכבוד רב ובברכה, עודד דרדיקמן, עו"ד משרד עורכי דין דרדיקמן

          • תודה על התגובה
            לאון | 23/06/2009 17:46

            המון תודה על התשובה.