דירה עם כלב

  • אי עמידה בהסכם שבע"פ
    אבי | 20/06/2009 12:05

    שלום, שמי אבי ואני סטודנט במכללה למינהל בראשל"צ. אני נמצא בבעיה קשה עם משכיר הדירה שלי, שלא הולך לעמוד בהתחייבויות שלו כלפי, ואני זקוק לייעוץ (או הבנת המעמד שלי). לפני מעט יותר מחודש מצאתי דירה בראשון-לציון, אותה משכיר סטודנט. כשהגעתי לפגישה הראשונה (וסקירת הדירה) ראיתי כי בעל הבית מחזיק בכלב (שעל קיומו לא ידעתי עד לאותו רגע בכל השיחות הקודמות). כששאלתי אם הכלב הוא חלק מהעסקה הוא פטר אותי באומרו, שהכלב של אמו וכי הוא עוזב את הבית בעוד שבוע. בהבינותי כי הכלב אינו חלק מהעסקה, ניהלתי איתו את שיחת ההבנות לגבי תשלומים, קניות וכדו' וסגרנו על כל הדברים הללו בע"פ (מלבד השכ"ד שנכתב בחוזה מאוחר יותר). כמו"כ, בעל הבית הוא גם דייר בבית (אנו גרים כשותפים). לאחר שבועיים שאלתי אותו מה קורה עם הכלב, והוא אמר שהוא לא הצליח למצוא לו בית וכי קשה לו להפרד מהכלב שלו (מסתבר שהוא לא של אימו) מזה שלוש שנים וביקש עוד שבוע. יותר משבוע לאחר מכן (לפני כשבוע) שאלתי אותו איפה הדברים עומדים, והוא ענה כי הוא לא מצא פתרון וכי אינו מתכוון "לזרוק את הכלב לרחוב" כדברו. טענתי בפניו כי ניסיתי להתחשב בו כמה שניתן (הכלב אינו מחונך, והוא עושה את צרכיו 3-4 פעמים ביום על רצפת הדירה כולל בחדר שלי), ודרשתי כי יוציא אותו מהבית. הוא שאני צודק וכי יעשה כך. יומיים אח"כ ראיתי שהכלב עוד בבית. שאלתי אותו לפשר הדבר, והוא ענה (שוב) שהוא לא מצא לו מקום. טענתי בפניו כי הזמן למצוא לו מקום נגמר, וכי הדירה אינה אופציה כברירת מחדל וכי אני מצפה שיכבד את הזכות שלי כדייר שווה. הוא טען את טענותיו כרגיל והבטיח כי למחרת הוא ימצא לו בית. למחרת הוא שלח לי הודעה כי נמצא לו בית בשעה טובה (חברה של אימו, לטענתו) ובאותו ערב הוא ניסה לשכנע אותי לוותר על העניין בכל זאת. כמובן שלא ויתרתי. הוא אמר שתוך יום יומיים היא תקח את הכלב. היום (כשבוע אחרי) שאלתי אותו אם יש תאריך ליציאה שלו, והוא אמר שהוא מקווה שמחר וכי הדברים אינם תלויים בו. כששאלתי אותו למה הוא מתחייב לבצע דברים בפרק זמן (יום יומיים) שהוא זורק לאויר שרירותית, הוא אמר: "אתה יודע מה?! הכלב לא יוצא מהבית, אתה רוצה אתה יכול ללכת", כמובן שאמירה זו היא צינית מאחר וכעת מתקיימת תקופת המבחנים של כל הסטודנטים (כולל הוא ואני) והוא יודע שאני לא יכול לעשות כך (שלא לדבר על כך שיש לי זכויות כלשהן כדייר, אני מניח) אני חייב לדעת מה האפשרויות המשפטיות שלי בנושא, מה הן הזכויות שלי, מה הבעיות שקיימות עקב העובדה שההסכם נעשה בע"פ (האם כדאי לי להקליט ולדובב אותו לגבי מספר נושאים), האם אני יכול לתבוע אותו על עוגמת נפש (ואם כן, אז על מה וכמה), האם אני יכול להוציא את הכלב (ואולי גם את בעל הבית) מהבית עם צו משפטי? ובכלל מה עלי לעשות? אשמח מאוד לעזרה שכן היא דחופה, המצב בלתי נסבל ומדובר בבריונות לשמה שמופעלת כלפי, שכן אני לא הולך לזרוק פיזית את הכלב שלו מהבית, והוא מנצל את זה וקובע לי עובדה כי הוא נשאר, וכי אין דבר שאני יכול לעשות בנידון.

    • דירה עם כלב
      עו"ד חרמון רוני | 21/06/2009 19:17

      בהיעדר ראייה בכתב, מוטל עליך הוכיח, כי אכן הדברים שהובטחו וסוכמו הם בהתאם לגרסתך. רעיון ההקלטה הוא מעולה (כמובן שאתה מקליט אותו ולא חלילה האזנת סתר). אם תהיה בידך כזו הקלטה, תוכל לדרוש את פינוי הכלב, אך בוודאי שלא המשכיר עצמו. עפ"י אותו עיקרון, תוכל לתבוע את המשכיר בעילה של עוגמת נפש.