חובת תשלום ארנונה- מעמדו של מיופה הכוח

  • דייר לא שילם ארנונה.מיופה הכח של בעה"ב נתבע?
    שריג | 05/06/2009 13:57

    הדייר משלם שכ"ד בזמן, ע"י שיקים שחתם למפרע. הדייר חתום על חוזה שכירות כמי שעליו לשלם את מיסי עיריה,הדייר הבטיח שיסדר את החלפת שם החייב בעיריה,לפני כשנה. מסתבר שלא שינה את השם ולא שילם מיסי עיריה, חובו הצטבר לכ-11000שח, הוצ"לפ דפק על דלתו של מיופה הכח של בעלי הדירה, המתגוררים בחו"ל, כחייב בסכום הנ"ל.הדייר נמצא גם הוא בחו"ל לתקופה קצרה.אין עם מי לדבר עד שיחזור... העוזרת לא קיבלה את ההודעה בידה,ושום הודעה לא הושארה. מהי מידת האחריות הרובצת על מיופה הכח כ"חייב" במיסי העיריה? האם עובדת היותו של הדייר חתום בחוזה השכירות,כחייב בתשלומי הארנונה פוטרת את מיופ"הכ המטפל בענייני הדירה בלבד,מתשלום הארנונה? ושאלת השאלות מה למיופה הכח שאיננו בעל הנדל"ן ולענייני המיסים? מאיפה לקח העו"ד המטפל את פרטיו של מיופה הכח ובאיזו זכות יעקל את נכסיו? מה לו ולחובו של השוכר?מה עליו לעשות?

    • חובת תשלום ארנונה- מעמדו של מיופה הכוח
      עו"ד חרמון רוני | 08/06/2009 16:54

      שריג שלום לבטח הינך מודע לכך, כי על פי פקודת העיריות, חובת תשלום הארנונה חלה על ה"מחזיק" בנכס. בעת מכירת נכס או השכרתו יש לפעול לפי הנחיות אלה: למסור הודעה בכתב לעירייה, על כל שינוי של מחזיק בנכס. הפונה יפנה בצירוף תעודה מזהה. במידה והפונה הינו מיופה כח, יש להמציא ייפוי כח בהתאם.אם המחזיק הינו תאגיד - יש לצרף תדפיס מרשם החברות או עמותות וחותמת החברה. לצרף העתק של חוזה המכירה או השכירות. לצרף צילום של תעודת הזהות של המחזיק החדש.הסכם שכירות לתקופה הקצרה מ- 12 חודשים לא יהווה בסיס לחילופי מחזיקים. במקרה כזה, בעל הנכס יירשם כמחזיק, כאשר נושא התשלום אמור להיות מוסדר במסגרת היחסים בין המשכיר לשוכר. כל עוד לא תתקבל הודעה בכתב כאמור, תחול חובת תשלום החובות על ה"מחזיק" הרשום בספרי העירייה.לעניין ייפוי הכוח של יש לראות למה הוא בדיוק מייפה את כוחך. לעקל רכוש שלך זה בוודאי לא אפשרות שיש בידי המעקל, מכיוון שאתה לא החייב בכל מקרה.זאת בתנאי שאתה עצמך לא רשום כ"מחזיק" בספרי הערייה.

      • איך מתפטרים מה"חיה" הזאת ששמה הוצל"פ, ומהחוב עצמו?
        שריג | 08/06/2009 19:57

        ואם אמנם אין לו לעו"ד המטפל מטעם העיריה הצדקה חוקית להפעיל נגד מיופה הכח הליכים משפטיים כולל הוצל"פ, מהי הדרך המהירה ביותר להוריד את ההוצל"פ והחוב (שאיננו רשום ע"ש מיופה הכח בשום אופן) ממיופה הכח? האם ניתן לעדכן את העיריה רטראקטיבית ע"י משלוח החוזה החתום ע"י השוכר, ולהוריד את החוב מעל הנכס, במקרה והשוכר לא ימהר לשתף פעולה כנדרש ממנו בהסכם ההשכרה-החוזה? תודה