סוגי בטוחות בחוזים

  • מה ההבדלים בין הבטחונות שהמשכיר מבקש ממני?
    שוכר לפני חתימה | 03/06/2009 14:01

    הלכתי לאיבוד בין דרישותיו השונות של המשכיר. המשכיר מתנה את חתימת החוזה איתי במתן בטחונות. שכ"ד הוא 4000 ש"ח לחודש. המשכיר מבקש ממני אחת מהבטחונות: 1. שטר חוב או:2. שטר ערבותאו: 3. שיק בטחון בסכום של 12000 ש"ח או: 4. ערבות בנקאית. 1. אני לא מבין מה ההבדלים בינהם ואיזה מהבטחונות הכי פחות מזיקה לי. אם תוכל בקצרה להבהיר לי את ההבדלים בינהם כדי שאדע לכלכל את צעדיי, אני אודה לך מאד, 2. האם גם בשלושת הבטחונות האחרים שבהם המשכיר לא קבע לי סכום, בשונה משק הביטחון, האם אני צריך לבקש להגביל אותם בסכום. ואם כן מה מקובל. 3. במידה שאבחר בשיק ביטחון, האם הדרישה של 12000 ש"ח סבירה ביחס לשכ"ד? שוב תודה מראש

    • סוגי בטוחות בחוזים
      עו"ד חרמון רוני | 09/06/2009 15:05

      שלום שוכר מבחינתך כשוכר, הכי פחות "מזיק" הוא שהמשכיר יסתפק בשטר ערבות, כי כדי לממש אותו, יידרש המשכיר לפנות לבימ"ש בתביעה שזההליך ארוך. ערבות בנקאית זה כמו כסף מזומן והמשכיר יכול ללכת איתה לבנק ולחלט אותה ללא תנאי מוקדם, כמובן אם תפר את ההסכם.כמו כן, לערבות כזו יש עלויות בנקאיות שהן ביחס ישיר לגובה הערבות. עם שטר חוב ושיק ביטחון (אלה שטרות) יוכל המשכיר לפנות ישירות ללשכת ההוצל"פ ולפתוח נגדך תיק ל"ביצוע השטר". כמובן שכאן אם תהיינה לך טענות להתנגדות זה יתברר בבימ"ש שאליו תועבר ההתנגדות לביצוע השטר. גובה הסכום שציינת הינו סביר בהחלט.