הערה

  • קיצור חוזה שכירות
    שגיא | 03/06/2009 13:40

    שלום רב, לפני חודשיים נאלצתי לצאת מדירה ששכרתי. הסיבה לכך הייתה בעיות כלכליות שלא איפשרו לי להמשיך לשלם את דמי השכירות. החוזה נחתם לשנה. נותרו לי 3 חודשים לפני גמר החוזה, אך התשלומים מאוד הכבידו עלי. פניתי אל בעלת הבית והסברתי לה את המצוקה הכלכלית שאליה נקלעתי. בהתחלה היא לא רצתה לשמוע בכלל על אופציה של קיצור חוזה, אך באותו היום (3 שבועות לפני התשלום לחודש הבא אחריו) היא הודיעה לי שהיא כבר פירסמה מודעה - עם ציון תאריך כניסה מיידי. האם עצם העובדה שהיא מפרסמת מודעה עם תאריך פינוי מיידי, בעודי גר שם ואת התשלום לאותו חודש כבר שילמתי, מהווה להפרת חוזה מצד בעלת הבית? אבל לא זו הבעיה.. במשך אותן 3 שבועות היא הסתירה ממני את העובדה אם נמצא דייר חלופי, ולא נתנה לי תשובה חד משמעית על אישור סיום החוזה. ביום התשלום, שהיה עלי לשלם לאותו חודש מראש, נאלצתי לצאת מהדירה ולחזור לגור אצל ההורים. לא הצלחתי להשיג את מלוא הסכום עבור אותו חודש, וחששתי להסתבך בחובות כלפי בעלת הדירה. כתנאי לשכירות, הופקדו בידיה צ'קים לפי מס' חודשי השכירות במעמד חתימת החוזה. בכל תחילת חודש נדרשתי לשלם לה במזומן, וכקבלה לתשלום, הייתה מחזירה לי את הצ'ק לאותו חודש. כשעזבתי את הדירה, היא סירבה להחזיר לי את הצ'קים. כעבור מס' ימים היא הפקידה את אחד הצ'קים, והוא חזר כי לא היה כיסוי. באותו היום, היא התקשרה אלי ואיימה שאם לא אשלם לה על אותם 3 חודשים שנותרו, היא תפנה להוצל"פ. וכך באמת עשתה. אציין שיומיים בלבד לאחר שפיניתי את הדירה, נכנס דייר חדש. מה לעשות?!

    • הערה
      שגיא | 04/06/2009 09:15

      את הצ'קים שנשארו ברשותה, היא מסרה לעו"ד מטעמה. העו"ד ניסח דירשת תשלום על סכום של 5000 ש"ח + 600 ש"ח שכ"ט. במכתב הוא ציין שעלי לשלם תוך שבוע מיום קבלת המכתב. במידה ולא הוא יפנה להוצל"פ. אודה לעזרתך! שגיא.