ביטול הסכם

  • ביטול חוזה עם קייטרינג לחתונה
    יעל | 02/06/2009 23:02

    הי, חתמנוי חוזה עם הקייטרינג 10 חודשים לפני מועד החתונה (דצמבר). הקייטרינג עובד רק בקיץ (החל ממאי) ולכן לא יכולנו להתרשם מאיכות השירות אלא רק לפי מצגת וטעימות אישיות שבוצעו במשרדי הקייטרינג. כיוון שספטמבר היא עונה מאוד מבוקשת נאלצנו לשריין את כל הספקים זמן רק לפני האירוע אולם זה הספק היחיד שלא יכולנו להתרשם מעבודתו. קראנו על הספק ביקורת טובה באינטרנט והוא גם הומלץ על ידי בעל גן האירועים. בטעימות האישיות התרשמנו לטובה מאיכות האוכל וצורת ההגשה. וחתמנו על חוזה + תשלום מקדמה של שליש מעלות האירוע. בשבוע שעבר היינו באירוע בגן האירועים בביצוע הקייטרינג המדובר. רמת השירות, איכות האוכל, צורת ההגשה וההושבה הייתה ירודה ביותר ולא דומה כלל למה שהובטח והוצג. הסבנו את תשומת ליבו של בעל הקייטרינג לכשלים ולחוסר התאימות והודענו (שלושה חודשים ושבוע לפני מועד האירוע שלנו) כי איננו מעוניינים בשירותיו. בעקבות כך הודיע לנו כי לא נקבל חזרה את המקדמה אלא במידה שימצא לקוח חלופי באותו סדר גודל (500 איש) לתאריך שהזמנו. כיוון שסכום המקדמה כבר שולם ברובו אנחנו מתקשים לסגור במקביל קייטרינג חלופי וחוששים שלא נצליח לסגור קייטרינג ברגע האחרון במידה ויימצא "מחליף" לתאריך שלנו. 1. האם לבטל את הצ'ק האחרון של המקדמה המיועד לחודשיים לפני האירוע? 2. האם יש עילה סבירה לביטול החוזה למרות שאין סעיף בחוזה המתנה אותו בטעימות "זמן אמת"?

    • ביטול הסכם
      עו"ד יפת תומר | 03/06/2009 11:27

      יעל שלום, קודם כל - מזל טוב. שנית, צריך לקרוא את ההסכם ולראות איך הוא מנוסח ומה בדיוק הוא קובע. באופן כללי, הסכם צריך לקיים בתום לב ואולי דרך מוצא זה ניתן יהיה לבטל את ההסכם. בברכה ובהצלחה,, עו"ד תומר יפת מנהל פורום חוזים