אציין שהדייר גר בדירה מעל שנה

  • עוד שאלונת
    מור | 31/05/2009 02:02

    חוץ מההפרות היסודיות של החוזה - היתה סתימה בכיור והשוכר הביא על דעת עצמו חומר לפתיחת סתימות וגרם לפיצוץ בצינור, ואז הזמין את האינסטלטור שלי בשמי - רק אחר כך הודיע לי, עוד לפני שהאינסטלטור הגיע. אמרתי לאינסטלטור שאני לא משלמת על התיקון כי לא אני הזמנתי, והוא החליט שלא להגיע. (זה היה בערב חג - גם תעריף מוגדל). האם סתימה זה בלאי? או נזק של השוכר? ומאחר שהשוכר שפך חומר שגרם לנזק נוסף - מה עושים איתו עכשיו? תודה

    • אציין שהדייר גר בדירה מעל שנה
      מור | 31/05/2009 08:44

      אציין שהדייר גר בדירה מעל שנה, כך שהסתימה לא נבעה משוכר קודם.

      • דיני חוזים - תיקון במושכר
        עו"ד יפת תומר | 31/05/2009 12:00

        מור שלום, השאלה היא האם היה במושכר שימוש סביר או שלא? זו שאלה פתוחה שנתונה לפרשנות. ככל שהשימוש בכיור היה שימוש סביר המקובל בדרך כלל בהסכמי השכירות כי בעל הבית נושא בעלות התיקון. אם יש לך ראיה כי היה שימוש שאינו סביר הרי שאת יכולה לדרוש את תשלום התיקון מאת המשכיר. בברכה, עו"ד תומר יפת מנהל פורום חוזים

        • המשך
          מור | 31/05/2009 12:17

          אכן נתון לפרשנות. אבל רק בעניין הסתימה - ולא בטוח שנדע. העניין הוא שהוא גם לא דיווח לי, כמו שכתוב בחוזה, וגם ניסה לבד לפתוח את הסתימה עם חומר כימי, שגרם נזק רציני יותר. אגב, אם החומר לא פתח את הסתימה - ייתכן מאוד שהסתימה קרובה לצינור שהתפוצץ - אחרת הצינור לא היה נאכל. אז מי יישא בתוצאות?

    • הפרת הסכם
      עו"ד יפת תומר | 03/06/2009 10:28

      מור שלום, לאור שיחתנו אני סבור כי קיבלת תשובה מלאה. בהצלחה. עו"ד תומר יפת מנהל פורום חוזים

      • תודה עו"ד יפת
        מור | 03/06/2009 12:15

        תודה על הכל. נכון לעכשיו המכתב הגיע ליעד, והגיע אליי הוכחה נוספת לחוסר תום הלב - השכן השאיל לדייר שלי פומפה לפתיחת סתימות. כלומר, שזה התחיל כמה ימים קודם ולא ידעתי על זה. אם אכן זה היה בלאי "סביר" - הייתי מקבלת טלפון מיד. ככה היה עד היום. נשתמע. ושוב המון תודה.