דיירת שלא מתפנה

  • דיירת שלא מפנה את הדירה
    גלית | 27/05/2009 16:21

    שלום! אנחנו נמצאים בתהליכים משפטיים עם דיירת שלא מוכנה לפנות את הדירה בתום חוזה השכירות,בטענה שבחוזה השכירות רשום אופציה לשנה נוספת. נושא זה שנוי במחלוקת. הייתי רוצה חוות דעת שלכם לגבי הסעיף בחוזה, האם יש בו אופציה לשנה או לא. כמו כן רצוי להזכיר כי עורך הדין שלנו טוען שאין אופציה לשנה, ועורך דינה של הדיירת כמובן טוען אחרת. התנאי הוא ככתוב בחוזה: " אם השוכר מעוניין בחידוש החוזה עליו להודיע למשכיר__לא______ לפני סיום החוזה." המילה "לא" היא מילה שנוספה ע"י השוכר וכוונתו הייתה שלא תהיה חידוש חוזה. שאלתי היא מה אומר סעיף זה מבחינה משפטית? תודה רבה

    • דיירת שלא מתפנה
      עו"ד יפת תומר | 28/05/2009 00:51

      גלית שלום, לכאורה, על פי נוסח הסעיף ישנה לדייר אופציה. בברכה, עו"ד תומר יפת מנהל פורום חוזים

      • דיירת שאיננה מפנה את הדירה
        גלית | 28/05/2009 18:36

        שלום, ואם בכוונת המשכיר המילה "לא" היא בכוונתנו ללא לאפשר לדיירת אופציה, האם עדין זה תקף? וגם אם מדובר באדם פשוט שלא יודע לקרוא חוזים ולתרגם אותם משפטית?