דיני חוזים - שיפוץ דירה

  • ביצוע שיפוץ צנרת בדירה שכורה
    הדס ב | 26/05/2009 18:51

    שלום רב, אנו חיים בדירה שכורה כ 3 שנים. כבר בשנה הראשונה היו לנו נזקי צנרת שתוקנו נקודתית ע"י חברת הביטוח של המשכנתא של בעל הדירה. בממוצע כל שנה יש לנו 2 פיצוצי צנרת ובכל פעם מחדש פותחים מרצפות ומתקנים בעצלתיים (בפעם הלפני האחרונה לקח לחברת הביטוח חודשיים לסגור בלטות במטבח). ברוב הפעמיים אנו טיפלנו בנושא מול חברת הביטוח כי בעל הדירה לא כל כך הפגין איכפתיות לחוסר הנוחות שנגרם לנו בעקבות התיקונים. בעיקר בזכות זה שיש לנו ילדים וכלב... כעת יש פיצוץ נוסף ולנו נימאס (הפיצוץ האחרון היה לפני חודש) וביקשנו בעל הדירה לעזוב בהתראה של חודש. הוא הסכים. חשוב לציין כי בשנה האחרונה איננו חתומים על חוזה וכל 3 חודשים מאריכים ומשלמים מראש ובמזומן את שכר הדירה העתידי. אנו אמורים לצאת מהדירה ב- 15/6 וזה כחודש וחצי לפני סיום החוזה. כך שבעל הדירה חייב לנו כחודש וחצי שכר דירה. כעת בפיצוץ הנוכחי בעקבות כך שאחת השכנות מאיימת לתבוע אותו בעבור נזקים הוא החליט לבצע שיפוץ כולל לצנרת בזמן שאנו נמצאים כאן. מיותר לציין כי שיפוץ כזה יפריע לחיים השוטפים שלנו ויגביל את השימוש בדירה. בהתחלה כוונתו היתה לבצע תיקון נקודתי אך מאחר והשיפוצניק ששכר לעבודה אינו מומחה באינסטלציה ואינו בעל מכשירים מתאימים לגילוי נזילות - ההצעה היתה (גם זולה) להחליף עכשיו את כל הצנרת). בעל הדירה מתעלם מחוסר הנוחות שנגרם לנו ועומד על שלו לבצע את השיפוץ - גם אין בכוונתו לפצות אותנו. אנו פוחדים להתנגד שכן יש לו כסף שלנו שהוא חייב לנו בגמר השכירות. שאלתי הראשונה היא: מה זכויותינו במיקרה זה? ומה חובת בעל הדירה? בכלל זה האם אני יכולה לדרוש לבצע תיקון נקודתי? ואם לא האם אני יכולה לדרוש לביצוע עבודות רק בשעות הבוקר ללא גלישה לשעות הצהרים? (ילדיי בגיל בית ספר וחוזרים הביתה בצהרים ושוהים כאן בגפם). שאלתי השניה: האם אני יכולה להקליט אותו כאשר הוא מציין כי יש בידיו כסף השייך לנו? אודה על תשובה מהירה בנושא תודה הדס

    • דיני חוזים - שיפוץ דירה
      עו"ד יפת תומר | 28/05/2009 00:39

      הדס שלום, את יכולה להקליט אותו. יש לך זכות מלאה שלא יבצעו שיפוץ בתוך תקופת השכירות ובוודאי שיש לך זכות להגביל את העבודה לשעות מסויימות. תמיד פתוחה האפשרות להגיש תביעה בבית המשפט לתביעות קטנות על הנזקים שנגרמו לך. בברכה, עו"ד תומר יפת מנהל פורום חוזים

      • תודה על תגובתך וחג שמח  לת
        הדס ב | 28/05/2009 07:37