תביעה בגין חוב שכירות

  • שאלה בנוגע לחוזה שכירות
    אורי | 26/05/2009 12:56

    השאלה מורכבת, אבל אנסה לפשט את הנושא ככל האפשר: לפני למעלה מעשור חתמתי על חוזה שכירות בהיותי חייל, על מנת להקל על הוריי שהיו בצרות כלכליות. לאחר תום החוזה כעבור שנתיים, סוכם על הארכתו בשנה נוספת ונחתם נספח לחוזה. לקראת סיום החוזה, ביקשתי לעזוב את הדירה והוריי ביקשו להשאר בה. הוסכם בע"פ מול נציגת בעלי הבית, כי עלי לסגור את החשבון ועליהם לחתום על חוזה חדש. בפועל, סגרתי את החשבון ואני מחזיק קבלה שתוכנה "גמר חשבון", אך הוריי לא חתמו על חוזה חדש והמשיכו לגור בדירה. בדיעבד, אני יכול לומר שהם שילמו חלק מהשכירות, אך לא באופן שוטף ונוצר חוב, גם לעירייה בגין ארנונה. כנגד החוב האמור המסתכם בעשרות אלפי ש"ח נפתח כנגדי תיק הוצל"פ, למרות שלא גרתי בדירה. ניסיתי להבין מבעלת הבית הכצעקתה? ועו"ד שלה אמרה שמאחר ואני הדייר המקורי, הרי שיש המשכיות והם יכולים לחייב אותי. אמנם הייתי תמים באותה ימים, אבל אני סמוך ובטוח שמרגע שביקשתי לסיים חשבון ושילמתי את כל התשלומים, הרי שהחוזה תם ואילו הוריי גרו תחת חוזה שבע"פ, בתנאים שסוכמו. מה אני יכול לעשות בנדון ? אמנם מדובר בהוריי, אבל העיקולים שהוטלו עליי מפריעים לי להתרכז בכל אספקט של החיים, לרבות עבודה ולימודים. אשמח לעצה מפורטת ככל האפשר, במיוחד מאחר ואני בטוח שאני צודק. במידה ואכן כך, אני מניח שאוכל גם לתבוע בגין הנזקים שנגרמו לי מעצם נקיטת הפעילות המשפטית הזו כנגדי ואשמח להתייחסות גם לנושא זה. תודה, אורי *הערת מערכת: קריאה נוספת אודות חוזה שכירות דירה

    • תביעה בגין חוב שכירות
      עו"ד יפת תומר | 28/05/2009 00:54

      שלום רב, אתה יכול להגיש כתב הגנה / התנגדות לתביעה. על פניו יש לך טענות שראוי להעלותן. בברכה, עו"ד תומר יפת מנהל פורום חוזים