ביטול תשלום עקב אי קבלת השירות

  • ביטול מנוי למזגין עקב פירוק החברה
    לימור | 19/05/2009 09:52

    ב22.10.08 רכשתי מנוי למזין לתקופה של 36 חודשים עד היום קיבלתי 4 מגזינים בלבד בעת רכישת המנוי קיבלתי הטבה שוברים בסך 700 ש"ח לרכישת מוצרי תינוקות+ 50 ש"ח לרכישת מוצרי איפור הבוקר הגיעה אלי איגרת בדואר המודיעה על סגירת חברת המגזין עקב פירוק החברה עפ"י החלטת בית המשפט מ30.3.09 העסקה בוצעה ב12 תשלומים בויזה 7 נפרעו נותרו עוד 5 תשלומים האם ביכולתי עצור את התשלומים שעדיין לא נפרעו ובידיעה שלא אקבל את הירחונים שמגיעים לי בתקופת 3 השנים , למרות שקיבלתי את ההטבות המפורטות(שוברי מתנה) נא עזרתכם בתנאי ההתקשרות נרשם"באם תבוטל העיסקה יחזיר הלקוח את המתנות שקיבל" האם תקף גם במצב של פירוק חברה ואי קבלת הגליונות שלא אקבל (32 גליונות)? אודה על עזרתכם לימור

    • ביטול תשלום עקב אי קבלת השירות
      עו"ד יפת תומר | 19/05/2009 14:43

      לימור שלום, שאלתך מורכבת ונוגעת מעבר לדיני החוזים גם לדיני חדלות הפירעון. בתמצית, ככל שהעסקה משולמת בתשלומים נפרדים, שאינם קשורים זה לזה, הרי שככל שאת לא מקבלת את השירות הנך זכאית לבטלם. ככל שהתשלום בוצע בפועל לחברה במזומן, ורק את משלמת בתשלומים דרך חברת האשראי הרי שאז לא תוכלי לבטלם. זוהי תשובה בשיא הקיצור ובכל מקרה מדובר בנושא מורכב באופן יחסי. בברכה, עו"ד תומר יפת מנהל פורום חוזים