חלוקת רווחים , בעלות על החברה

  • חוזה בעייתי
    אפרים | 18/05/2009 19:02

    שלום,רציתי לשאול האם שלושה שותפים המעוניינים להקים אתר אינטרנט הנותן שירותים, יכולים לקבוע בינם כי שותף א' יביא את ההון, ושותף ב' יביא את הידע, ע"י חוזה שיהיה תקף?האם במצב שנכרת חוזה כזה, האם כל השותפים יהיו חשופים לתביעות עתידיות במידה והיהיו?האם יש אפשרות  לכרות חוזה שבו שני הצדדים מסכימים כי על אף היותם שותפים, רק צד אחד יהיה חשוף לתביעות, והצד השני יהיה פטור (האם זה שמביא את הידע יכול להיות פטור, וזה שמביא את ההון יישא את כל התביעות המשפטיות, אם וכאשר יהיו?האם חוזה כזה יהיה חוקי, למרות שהוא לא מידתי ופוגע בצד אחד, על אף שזה נעשה בהסכמתו?תודה רבה

    • חלוקת רווחים , בעלות על החברה
      סטודנט שנה א | 18/05/2009 21:22

      חלוקת רווחים זה דבר אחד , בעלות על החברה הינו דבר אחר לגמרי במידה ואחד מכם יהיה בעל החברה הוא יהיה חשוף לתביעות הישירות אך דע לך כי כל עוד גם אתה הינו צד וחלק מהמערך בעידן המודרני חלק מהתביעות יכולות לשאוב אותך פנימה גם אם תרצה וגם אם לא . לכן דע עם מי אתה עושה עסקים , זה הכלל הראשון.

      • דיני חוזים - שותפות
        עו"ד יפת תומר | 21/05/2009 12:28

        אפריים שלום, ניתן לדאוג להסכמי שיפוי ובטחונות. יחד עם זאת, בעלים ומנהלים של חברות חשופים לתביעות מכוח הדין. מדובר בעניין סבוך יחסית שמצריך התייעצות מפורטת. בברכה, עו"ד תומר יפת מנהל פורום חוזים