דיני חוזים - עילת תביעה

  • האם יש עילה חוזית נגד השוכר הראשון
    נופר | 15/05/2009 16:00

    השוכר השכיר דירתי משך 4 שנים. בכל שנה נחתם אותו נוסח חוזה. בחוזה נכתב כי כל שינוי יעשה רק נכתב: "אסור להעביר,להעניק, למסור, להשכיר, לשתף או להרשות את הנאת השימוש ו/או החזקה ו/או כל זכות אחרת מזכיותיו ע"פ חוזה זה במושכר, אלא ברשות המשכיר בכתב ומראש". באמצע השנה הרבעית לשכירות הודיע לי השוכר טלפונית , כי הוא עוזב הדירה, יביא שוכרים חדשים תחתיו. השבתי לו באותה שיחת טלפון, אף שהתחייב להיות עד תום תקופת השכירות , הסכמתי כי יביא אחרים תחתיו ובלבד שהשוכרים החדשים יחתמו על אותו נוסח חוזה, יחתימו ערב על החוזה ועל שטר ביטחון בדיוק כפי שנעשה עימו. נחתם חוזה חדש עם השוכרים ו החדים, הם לקחו איתם החוזה על מנת להחתים ערב ולהביא תצלום תעודת זהות שלו, ולהביא שטר חוב חתום ע"י ערב. אלא שלא שבו בחזרה. השוכר הקודם הרגיע אותי יום אחר יום כי הכל כשורה. משהשוכרים החדשים לא שבו התחלתי לחשוד כי משהו לא כשורה. הודעתי לשוכר הראשון, לבל יעביר הדירה, לאחרים, עליו להשיב לי הדירה פנויה מכל חפץ ואדם כרשום בחוזה השכירות שנחתם עימו. השוכר התחייב בנוכחות עדים שלא יעביר הדירה. אולם בסופו כן העביר הדירה לשוכרים החדשים, למרות התחייבותו בנוכחות עדים שלא יעשה כך . מחמת זהירות בכל מקרה נשלח מכתב רשום לשוכרים החדשים על ביטול חוזה אם נשתכלל, (אף שלא החתימו ערב על החוזה ועל שטר החוב, תנאי יסודי בחוזה). הדירה הועברה ע"י השוכר הראשון לשוכרים החדשים , השוכרים החדשים ידעו מהחוזה חשבון הבנק שלי התחילו להפקיד שכר דירה ולאחר פסקו לשלם. האם יש לי עילת תביעה להפרת חוזה ולנזקים שנגרמו לי נגד השוכר הראשון שהעביר הדירה לאחרים בניגוד לכתוב בחוזה, ובניגות להתחייבותו בנוכחות עדים שלא יעשה כך?

    • דיני חוזים - עילת תביעה
      עו"ד יפת תומר | 19/05/2009 14:21

      נופר שלום, יש לך עילת תביעה טובה. בהצלחה, עו"ד תומר יפת מנהל פורום חוזים