צמוד לדולר

  • חוזה שכירות
    כפיר | 06/05/2009 16:50

    שלו אני חברה בע"מ ושכרתי חנות בזמן חתימת החוזה דרשתי שסכום השכירות יחושב בשקלים ולא בדולרים בגלל חוסר היציבות שלו בעל הנכס הסכים וחתמנו חוזה עכשיו הוא דורש ממני הפרשי דולר מכיוון שבחוזה הוא רשם את המחיר השקלי בצמוד לדולר מחוסר הבנתי בנושא לא ראיתי את השורה הזאת כי חשבתי שאם המחיר שיקלי הוא צמוד למדד כי עכשיו החוזה הוא כמו דולרי האם אני חייב לשלם את הפרשי הדולר

    • צמוד לדולר
      ד.קובי | 06/05/2009 22:20

      שלום, אני מבין שרשום בחוזה לפי שקל צמוד לדולר, כל מה שרשום בחוזה עליו את חתומה מחייב אותך, והכן כן את צריכה להשלים את ההפרש בין השקל לדולר.

    • כדאי לעיין בחוזה
      קובי בני, עו"ד | 07/05/2009 16:49

      רצוי לעיין בחוזה השאלה העיקרית מה היה עת עתה? האם בחודשים שחלפו שילמת בשקלים ללא קשר לשער הדולר? ההצמדה לשער הדולר מטרתה לשמור על ערך העסקה ואם הצד השני עושה בזה שימוש לרעה כדי לגבות יותר הרי שהוא נוהג שלא בתום לב בביצוע הסכם ועובר על סעיף 39 לחוק החוזים לרוב ניתן לפתור את התסבוכת אבל לא ניתן להתייחס ברצינות מבלי לעיין במסמכים עצמם אני מאחל בהצלחה