לשפות

  • כמו כן מה זה המילה לשפות אפשר תרגום
    נאזי ש. | 22/04/2009 11:29

    הנני דוברת עברית טוב מאוד ושפה העברית מאוד קשה עלי אז אשמח לקבל תירגום למילה זו או הפנייה לאתר באינטרט שמתרגם לי אותה תודה על היחס מראש.

    • לשפות
      גיא ק | 22/04/2009 11:57

      to indemnify

      • to compensate גיא that what is meen
        נאזי ש. | 22/04/2009 12:14

        אבל מה התרגום למילה בעברית לשפות זה כמו לפצות??? the same word no?? נאזי tanks

        • משמעות המילה שיפוי
          עו"ד יפת תומר | 22/04/2009 14:42

          התשובה לשאלתך היא, כן. "לשפות" זה כמו "לפצות" בהצלחה, יפת תומר, עו"ד מנהל פורום חוזים

    • פירוש למילה "לשפות"
      עידן .נ. | 22/04/2009 12:34

      למילה "לשפות" 3 פירושים עיקריים: 1. לפצות 2. להחליק 3. לשייף 4. לא בטוח - אבל ישנו פירוש נוסף - (להקציא) <- שווה בדיקה !

    • ליתר דיוק: ההבדל בין פיצוי לשיפוי
      סיגלית ש. עו"ד | 23/04/2009 10:00

      שלום רב. בשפת העם לכאורה אין הבדל בין פיצוי לשיפוי. אם כי מצאתי שהמילה לשפות שונה מלפצות בהקשר לסיטואציה שבה היא נאמרת. בד"כ המילה לשפות מתיחסת למצב שא' משפה בגין עלות נזקים שנגרמו לצד ב' שניזוק ע"י צד ג' (ולא ע"י א'). בכל אופן מהבחינה המשפטית, מקובל לאבחן כך (בעיקר בפוליסות ביטוח, אך לא רק, גם במקרקעין): שיפוי - מתן סכום שמטרתו השבת המצב לקדמותו. היינו, רק החזר הוצאות. פיצוי - מבטיח תשלום של סכום שנקבע מראש כפיצויים (אם ע"י נוסחה או אם בנקיבת סכום) בתרגום לאנגלית: שיפוי - indemnify פיצוי - compensation מקווה שעזרתי.