ויתור

  • שלום ברצוני לדעת מה המשמעות של כתב קבלה ויתור ושחר
    מיכל | 22/04/2009 11:15

    חברת תיירות מסוימת לא עבדה בתחייבותה לאחר ששילמת בגין עסקה מסוימת והם החליטו לתת לי פיצוי חלקי. אולם זה בתנאי שאני אחתום להם על טופס הנ"ל. א. ברצוני לדעת מה זה אומר טופס כזה. ב. טרם קיבלת את הכסף מי אומר שישלמו ולא יתנו לי זיכוי רק ואז כן ארצה לתבוע אותם מה יהיה הדין של החתימה על טופס כזה אשמח לכל אינפרויציה בנושא וטיפים תודה מראש.

    • ויתור
      ד.קובי | 22/04/2009 12:22

      שלום מיכל, הטופס שאת חותמת עליו הוא שאת מסכימה לקבל את הפיצוי, ולאחר החתימה אין לך טענות או טביעות נוספות נגדם,, על הטופס שאת חותמת מופיע זיכוי או תשלום בכסף, תודה.

      • כן הבנתי רק העניין הוא שהם שמים את זה כתנאי טרם
        מיכל | 22/04/2009 12:54

        טרם קיבלתי את התשלום השאלה אם זה לא סיכון לחתום וזה טרם קיבלתי את הכסף האם בכלל כדאי לחתום או שאקבל את הפיצוי אז אשלם.

        • דיני חוזים - כתב ויתור
          עו"ד יפת תומר | 22/04/2009 14:45

          נוסח כתב הויתור אמור לשקף את העובדה כי הויתור על זכות התביעה הוא רק לאחר קבלת הכסף בפועל ולא ממועד החתימה על כתב הויתור. אם כתב הויתור לא משקף זאת הרי שמדובר בכשל. בהצלחה, יפת תומר, עו"ד מנהל פורום חוזים

          • לעו"ד יפת תומר
            ד.קובי | 22/04/2009 22:52

            עו"ד יפת, תשובתך למצב זה נוגד את המציאות השוטפת אותנו בחיי היום, רוב החברות קודם מחתימים על ויתור ולאחר מכן מעבירים את התשלום, כשאתה כותב שהויתור על זכות התביעה הוא לאחר קבלת הכסף, מכניס את הפונה למצב שבו לא תחתום על ויתור, ובמקביל לא תקבל את המגיע עד שלא תחתום, תשובה מהכתובים לא תופסת במציאות. תודה.

            • לגבי כתב הויתור אכן תודה פה על התשובות..
              מיכל | 24/04/2009 00:10

              אכן לגבי המכתב טרם קיבלתי את הפיצוי העניין הוא שאכן אין אמונה ..כלומר נכון זה חברה ויש שם אולם למה שהאמין להם בכל זאת אולי יתנו לי פיצוי שווה כסף ובזה אני ל א חפצה . דיברת איתם ואמרתי שאני מוכנה לקבל את הפיצוי בשיק או כל דרך שהיא וכך שאקבל פנים מול פנים מוכנה לחתום להם. הם סירבו. אמרו שזה הנוהלים. אבל לי אין אמונה . ...אז למה הביוקטריה מסובכת זה פשוט מצריך אותי לרוץ לתביעה מחוסר ברירה כלומר אין אמון זה המצב. אשמח לקבל ביקורת ... תודה.

              • המשך
                ד.קובי | 24/04/2009 18:36

                שוב, את לא סוגרת עניין עם אדם ברחוב, האמונה זו בעיה שלך, לכן עדיף לך קודם לחתום ולבקש העתק אני לא יכול לומר לך תאמיני לי. אבל ישלחו לך צ'ק. בברכה