בטול חוזה

  • ביטול זכרון דברים
    נעמה | 21/04/2009 21:33

    חתמתי על זכרון דברים על מכירת דירה ובו התחייבתנו לשלם 5% מערך הדירה באם אחד מהצדדים מבטל את ההסכם. הקונה אינו שילם לי מקדמה. האם אני יכולה לבטל את הזכרון דברים ולהיות פתורה מתשלום? או שעליי לשלם את ה - 5% בכל מקרה???

    • בטול חוזה
      ד.קובי | 22/04/2009 02:01

      שלום נעמה, לא ציינת האם סוכם במעמד זכרון הדברים חייב הקונה למסור לידיך מקדמה, אם הכן רשום ולא קבלת מקדמה אזי כן תוכלי להודיע על הפרת זכרון דברים מצידו ואת מבקשת לבטלו, לא רשום אל תבטלי.תודה

      • ביטול הסכם כתוצאה מאי תשלום מקדמה
        עו"ד יפת תומר | 22/04/2009 14:58

        לפי הבנתי, את המוכרת של הנכס והקונה היפר את ההסכם באי תשלום המקדמה. לפיכך, ההוראה של תשלום של 5% לא נוגע למקרה מעין זה. מדובר במקרה של הפרת ההסכם על ידי הרוכש. ברוב ההסכמים, ישנו מנגנון שנועד לפצות את הצד השני (הצד שלא היפר את ההסכם). לפיכך, ככל הנראה לא רק שאינך צריכה לשלם דבר אלא בהחלט יתכן כי הצד השני צריך לשלם לך. על מנת ליתן תשובה מקיפה בסוגיה זו יש לבדוק באופן מדוייק את הוראות ההסכם ומה הוא קובע במקרה מעין זה. בהצלחה, יפת תומר, עו"ד מנהל פורום חוזים

        • עו"ד יפת
          ד.קובי | 22/04/2009 23:26

          שוב שלום, יש מקרים רבים שנחתם זכרון דברים ויום למחרת התשלום מתנהל בנוכחות עו"ד, הגב' לא ענתה על השאלה האם רשום בזכרון הדברים כי על הקונה לשלם מקדמה, ולכן עדיין אין הפרת הסכם מצד הקונה. התשובה שמקבלת הפונה היא רק על פי מה שנאמר, ואין לנו לקבוע כי בוצע הפרת חוזה העלול לגרום לה נזק כתוצאה מהבנה לא נכונה.אני כאן לשרותך תמיד, תודה