תאגיד

  • ערבות אוואל - פגם בשטר הערבות - חתימה לא ע"י מורשה
    שאול | 21/04/2009 16:45

    שלום רב, מה הדין כאשר ערב חותם על ערבות אוואל לכיסוי חובותיו של תאגיד וזאת כאשר שטר הערבות לא נחתם ע"י מורשה חתימה של תאגיד אלא ע"י אדם אחר ? האם הערב עדיין מחוייב בהתאם לאמור בשטר הערבות ? וכן - האם שונה הדבר כאשר מדובר בשטר חוב ולא בערבות ?

    • תאגיד
      ד.קובי | 21/04/2009 21:39

      שלום שאול, בתאגיד יש פרוטוקול האומר מי הוא מורשה חתימה על כול מסמך שמחייב את התאגיד, אם הכן חתם אדם שאינו מורשה חתימה אזי אין תוקף למסמף החתום, ולא משנה אם זה שטר חוב או ערבות, כל עוד הנושא קשור בעניין התאגיד... אילו פונה אדם אחר המתחייב בחוזה מול עו"ד וחותם על ערבות ואו שטר חוב שהוא זה שיכסה כול חוב של התאגיד, וזאת גם, לאחר בדיקת האחר ויכולתיו כי הכן באפשרותו לשלם את המשלומים. תודה.

      • הבהרה בבקשה
        שאול | 21/04/2009 22:04

        סלח לי קובי אך לא הבנתי את הנקודה האחרונה שלך - האם הכוונה כי אני, שאין לי כל עניין בתאגיד, עדיין מחוייב בהתאם לכתב הערבות אפילו שהחתימה של התאגיד נחתמה ע"י אדם אשר כלל איו מורשה לחתום על כאלה מסמכים. הרי בהתאם להגיון הברי ברגע שאין תוקף למסמך החתום הרי גם אין תוקף לערבים מכח אותו מסמך.

        • המשך
          ד.קובי | 22/04/2009 02:07

          שוב שלום, הכן כן, כול מסמך שאתה חותם עליו מחייב אותך, אם לא היה לך עינין בתאגיד למה חתמת כערב, בהסבר שלי ציינתי כי כול מסמך שיוצא מהחברה יהיה תקף רק עם חתימת המורשים, לגביך חתמת על מסמך חיצוני והיתחייבת כערב לתאגיד. תודה

          • שאלה קטנה לסיום
            שאול | 22/04/2009 08:54

            אני מבין את כוונתך - אך במקרה שלי חתימתי עומדת על כתב ערבות אוואל לצד "חתימת התאגיד" לא מדובר בנספח חיצוני במקרה שלי. ובקשר לשטר חוב הרי לא משול הדבר לכך שבעצם "אין חתימה" מצד החייב העיקרי ומשכך אין תוקף לחיוב הערב לאותו שטר חוב.

            • המשך
              ד.קובי | 22/04/2009 09:28

              שוב שלום, על פי מה שכתבת שוב בכול ז את ניתן לחייב אותך על חתימתך, לטפל במקרה שלך מחייב עו"ד לא תוכל לפתור את עצמך לבד, לכן הפנה שאלתך לייעוץ אישי למעלה תודה

              • חתימה על שטר חוב כמורשה מטעם תאגיד
                עו"ד יפת תומר | 22/04/2009 15:02

                לצערי, אני נאלץ לחלוק על חלק מדבריו של ד. קובי. פקודת השטרות מכירה בחתימת תאגיד על "שטר" אף על ידי חותמת התאגיד בלבד! כל נושא מורשה החתימה הנו נושא מורכב ובהחלט קשה ליתן תשובה מקיפה באמצעות תשובה בפורום. יש לבחון בדיוק את סוג המסמך, את משמעות החתימה האישית על גביו ורק אז ניתן להתייחס וליתן תשובה. בהצלחה, יפת תומר, עו"ד מנהל פורום חוזים

                • עו"ד יפת
                  ד.קובי | 22/04/2009 23:13

                  ושוב שלום, שים לב לא מדובר בחתימת התאגיד על "שטר", הנ"ל חתם ערבות לכיסוי חובות התאגיד, אין מקום לחפש אשמים, כתב ערבות כהיתחייבות, ויש לכבד את החתימה אני מאמין שידע על מה הוא חותם. אני כאן לשרותך תמיד. תודה.