תשובה

  • שאלה
    לי | 14/04/2009 18:22

    הייתי אמורה להיכנס לדירת שותפים ונתתי את ההסכם בע"פ לשותפה של הדירה ולבעלת הדירה חודש וחצי לפני הכניסה. וברגע האחרון לא יכולתי להיכנס לדירה. וכעת בעלת הדירה מחייבת אותי לשלם על חודש שכירות. יש לציין שלא נפגשתי עם בעלת הדירה לא חתמתי על שום מסמך וזכרון דברים ולא סיכמנו את הדברים אלה רק אמרתי שאני נכנסת בוודאות. ולכן רציתי לדעת: א) האם הקלטה שאני מוכנה לשלם על החודש קבילה בבית משפט? ב) האם יש לה עילה לתביעה והאם עליי לשלם את מלוא השכירות למרות שבפועל לא נכנסתי לדירה? כי היא מאיימת ללכת איתי עד הסוף איך עליי לפעול? והאם אכן מגיע לה פיצויים על החודש שכירות של שותף שני שלא נכנס לדירה. אודה לתשובה לי

    • תשובה
      קובי | 14/04/2009 18:52

      שלום, נכון שיש מקרים שבהם חוזה שבע"פ תופס,, במקרה שלך כול עוד לא נערך חוזה שאת חתומה עליו אין לך בעיה,,,(,רק אם תמשיכי לענות לה בטלפון היא תקליט אותך) תודה.

      • המשך
        קובי | 14/04/2009 19:57

        לי, בהמשך לתשובתי נזכרתי שיום ראשון נכנסתי לחנות מוצרי חשמל, לאחר שביררתי ומצאתי את המוצר שאני רוצה, אמרתי לסוכן שהגיע יותר מאוחר לרכוש אותו. שעה אחרי מצאתי אותו מוצר זול יותר וקניתי, נראה לך שהסוכן הראשון יכול לחייב אותי על שהודעתי שהגיע ? "מוסר השכל"

        • דיני חוזים - גמירות דעת
          עו"ד צורי דוד | 14/04/2009 20:54

          המקרה שאתה מתאר, קובי, הוא מקרה בו ההתחייבות שלך בע"פ לא היתה ברמת הרצינות המספיקה כדי לחייב אותך. בשפה המשפטית זה נקרא שלא היתה גמירות דעת להתחייב בחוזה. במקרה שלי מתארת כן היתה במועד ההתחייבות כוונה להתחייב בצורה מחייבת, אבל הדבר השתנה לאחר מכן. כמו כן יש את הדרך המקובלת. בסיטואציה שאתה מתאר המקובל הוא שאין בדברים כאלה כדי לחייב אותך והמוכר לא הסתמך על דבריך שתחזור, אך במקרה של לי המשכירה כבר כן הסתמכה על דברי לי ולי גם היתה מעוניינת שהמשכירה תסתמך על דבריה, כי לא היתה רוצה למצוא פתאום מישהו אחר בדירה במקומה (אם לא היתה מתחרטת).

    • דיני חוזים - הסכם בע"פ
      עו"ד צורי דוד | 14/04/2009 20:01

      הסכם בע"פ הוא הסכם מחייב לכל דבר וענין, אבל בד"כ קשה להוכיח את ההסכם ותנאיו. אם בעלת הבית הקליטה את השיחות איתך, אז את מחוייב לדברים שסוכמו בשיחות אלה, אבל רק למה שסוכם. זאת אומרת - זה שאמרת שאת בטוח נכנסת לדירה, זה אמנם מחייב, אבל ככל שלא נקבע מה יקרה אם בסופו של דבר לא תכנסי, אז לא ניתן לומר שאת מחוייב למשהו. אם זה יגיע לבית משפט והיא תצליח להוכיח את ההסכמה וההתחייבות בע"פ שלך, אז ביהמ"ש עלול לחייב אותך בפיצוי כלשהו, אבל, ככל שזה לא סוכם בינכם מה יהיה הפיצוי במקרה כזה, אז ביהמ"ש יקבע זאת לפי שיקול דעתו.

      • לגבי התשובה
        לי | 15/04/2009 12:15

        ראשית תודה רבה על התשובה המהירה ושנית רציתי לדעת מה אתה מציע לי לעשות האם לשלם על חודש שכירות? או לשלם אולי סכום נמוך יותר כי בכל זאת לא נכנסתי בסופו של דבר לדירה. ולא הבנתי עוד האם הקלטה כן קבילה בבית משפט? תודה לי

        • המשך לשאלה
          לי | 15/04/2009 13:21

          שכחתי לציין שהפרטים היחידים שבעלת הדירה יודעת עליי זה רק את שמי הפרטי ואת הפלאפון שלי. האם יש לזה משמעות?

          • תשובה
            עו"ד צורי דוד | 15/04/2009 18:49

            לא בהכרח. כיום ניתן לברר את הפרטים הדרושים בכל מיני דרכים.

        • המלצה
          עו"ד צורי דוד | 15/04/2009 18:48

          לא הייתי ממהר לשלם. הקלטה אמנם קבילה בבימ"ש, אבל בדר"כ לא ניתן ללמוד מהקלטה יותר מדי. כמו-כן מקובל שבשוק השכרת הדירות עושים חוזים בכתב ולכן טענותיה שההתחייבות שלך בע"פ היא ההתחייבות היחידה שהיא חשבה לדרוש ממך, לא צפויה לעורר אמון בביהמ"ש. בצפיה הסבירה היתה שהיא תחתים אותך על חוזה לפני שהיא תתן לך להכנס לדירה ולכן כל עוד לא נחתם ההסכם בכתב קשה לומר שזה סביר שהיא תסתמך על הסיכום בע"פ.

          • תודה רבה  לת
            לי | 15/04/2009 22:42