תשובה

  • שכירת דירה לשותפים
    בני | 14/04/2009 16:40

    אהלן אנשים חשבתי על להשכיר את הדירה ל2-3 שותפים( למצוא אותם לבד) עכשיו אני יצטרך ככול הנראה לחתום עם כול אחד מהמם חוזה אחר האם זה אפשרי? מומלץ? תודה

    • תשובה
      קובי | 14/04/2009 18:49

      שלום, בוא נחשוב בהגיון? את מי תחתים כאחראי על המקלחת וכד', אל תשחק בנכס שלך, אפשר לעשות את מה שחשבת,, עדיף לסגור חוזה עם אחד עם שלושתם, שיבינו ששלושתם יחד וכל אחד לחוד אחראי על הנכס. בהצלחה ותודה.

    • דיני חוזים - חוזה מול שותפים
      עו"ד צורי דוד | 14/04/2009 20:05

      לא ברור לי מדוע אתה צריך חוזה שונה עם כל שותף ? אתה יכול להחתים את כל השותפים על אותו חוזה בו הם יחובו ביחד ולחוד. אבל לא זו בלבד שהם יהיו מחוייבים ביחד ולחוד, אלא מומלץ להכניס הבהרה שהם יחובו ביחד ולחוד ללא קשר לזהות השותפים והם ימשיכו לחוב ביחד ולחוד גם אם השותפים יתחלפו במשך הזמן ומבלי שתהיה להם הזכות לסרב ו/או לצאת מהתחייבותם בשל החלפת שותף.

      • כנראה עדיף להחתים ישר את כולם אבל..
        בני | 15/04/2009 11:29

        אני לא אפרט יותר מדי אבל כנראה בכול פעם שנכנס שותף חדש או מישהו עוזב אז צריך להחתים את כול השותפים שנשארו מחדש? תכלס זה לא כזה בעיה.... אההה ועל מי מהם רושמים את המים חשמל וארנונה? הם ניתן לרשום על כולם?חח

        • דיני חוזים - תשובה
          עו"ד צורי דוד | 15/04/2009 18:51

          לא צריך להחתים כל פעם מחדש. ניתן לסדר בחוזה שהחלפת שותף תהיה בחתימה על נספח שיצורף לחוזה הקיים. לגבי הרישום צריך לבדוק מול כל גורם את האפשרויות אצלו.