תשובה

  • השוכר מאחר כבר 14 יום בתשלום שכ"ד
    גילי | 13/04/2009 23:38

    שלום ביתי מושכר מזה 4 חודשים לתושב חוץ. בהמהך תקופה זו הספיק השוכר לצבור "רקורד" לא פשוט: 1. עפ"י ההסכם, בדירה ידורו בתו עם שלושת ילדיה וכן השוכר בעת בקוריו בארץ. בפועל, התברר כי הבית משמש למגוריהם של עוד כמה מילדיו הבוגרים של השוכר. 2. בארבעת חודשי שכירות אלה נגרמו למבנה נזקים כתוצאה מרשלנות: הצפת הדירה התחתונה במבנה ממי גשם עקב אי הקפדה על נקיון מרפסת המושכר וכתוצאה חסימת פתח הניקוז, נזק למערכת החימום כתוצאה מאי מילוי סולר בזמן 3. ההמחאה לתשלום שכ"ד לחודש זה (4/09) הוחזרה מהסיבה אכ"מ- מדובר בפיגור של 13 ימים, נכון להיום. בפניותי הטלפוניות (כולל שיחות בינלאומיות) טען השוכר כי מדובר בעיכוב של סכום גדול שאמור היה לקבל בגין פעילות עסקית וכי הוא מגייס מאמץ לקבלו בימים הקרובים אם כי יש סיכוי שהעיכוב יתמשך עד אחרי הפסח כיון שמדובר בהליך משפטי. יצויין כי הסכם השכירות הנו לשנתיים וכי תשלומיו החודשיים, נועדו, בין היתר, לממן שכירות בדיור חלופי עבורי- עיכוב זה מהווה לפיכך נזק כלכלי מיידי. שאלתי: באיזה אופן עלי לפנות לשוכר, האם להמתין עוד פרק זמן, האם עלי לדרוש עתה הגדלת הבטחונות לאור הפרה זו או לחילופין, לדרוש את תשלום שכר הדירה עבור התקופה כולה מראש (ההסכם מתנה תשלום עבור כל תקופת השכירות המקרה של ביטול/הפרה וכן פיצוי מוסכם). בתודה מראש גילי

    • תשובה
      קובי | 14/04/2009 00:23

      שלום, במקרה שלך עלייך להפנות את הבעיה ליעוץ אישי כאן למעלה, בכול מקרה, בפעם הבאה עדיף להשכיר את הנכס כאשר אתה משאיר בידך תשלום שכירות של חודש האחרון לשכירות במזומן, כך הייתה פותר את הבעיה שיש לך היום.

    • דיני חוזים - הפרת חוזה שכירות
      עו"ד צורי דוד | 14/04/2009 20:10

      על פי המתואר בפנייתך, אתה צריך לפעול באופן מיידי לפינוי השוכר מהדירה ולאחר מכן לקבלת הפיצויים המגיעים לך על התשלומים המאוחרים והנזקים.