תגובה לשאלה בעניין הסכם הסודיות

  • בענין הסכם סודיות - דילמה....
    מיכל | 13/04/2009 18:31

    יש לי "הסכם סודיות חד צדדי" סטנדרטי, שאיתו אני מעונינת להחתים כל מי שאני צריכה לענין ברעיון עיסקי. שאלתי היא: אם אוסיף להסכם את סוג הרעיון, אז החותם יראה במה מדובר לפני החתימה , ואם לא אוסיף ואשאיר זאת כללי, מה המשמעות של הסכם סודיות זה בבית מישפט באם לא מצויין כלל הרעיון שאני מציאה לו ?

    • תגובה לשאלה בעניין הסכם הסודיות
      עזי אלבוב | 13/04/2009 22:16

      כדאי שיהיה כתוב לגבי מה הסודיות הנדרשת גם עם לא עד אחרון הפרטים כיוון שאחרת תמיד יהיה ניתן לטעון כי ההתחייבות הייתה לגבי עניין אחר. גם אם הרעיון שאת מציעה, הוא מציאה, כנראה שהוא אינו מתמצה בהגדרתו השמית.

      • מה כוונתך לגבי....
        מיכל | 13/04/2009 23:32

        "אינו מתמצה בהגדרתו השמית" - לכתוב את השם באופן כללי ולא במפורט ? ואם השם הוא רק שם שהמצאתי אבל הוא יכול לחכות אותי בשם אחר?

    • דיני חוזים - הסכם שמירת סודיות
      עו"ד צורי דוד | 14/04/2009 20:13

      בהסכם שימרת סודיות יש לתאר את הרעיון באופן מספיק כדי לעמוד בדרישת המסויימות, אבל מבלי לחשוף את הרעיון באופן שיאפשר העתקה רק על סמך קריאת ההסכם. זה לא פשוט ומומלץ להתייעץ עם עו"ד שמתמחה בקנין רוחני לצורך הניסוח.