תשובה

  • חוזה שכירות חדש
    שירלי | 11/04/2009 23:30

    אני עזבתי דירה באמצע חוזה. מילאתי את כל התחייבויותיי מול הבעל דירה- מצאתי דייר שמקובל עליו והם חתמו על חוזה חדש. לפני כמה ימים מתקשר אליי הבעל דירה ואומר לי שפיטרו מעבודתו את הדייר שהיה אמור להיכנס לדירה ולכן הוא רואה את החוזה שלהם כמבוטל ואני צריכה להמשיך לשלם את השכ"ד למרות שאני לא נמצאת בדירה כבר חודש ולמרות שנחתם חוזה חדש בין הבעל דירה לדייר חדש. רציתי לדעת האם החוק עומד לצידי או שאוכל לתבוע את בעל הדירה.

    • תשובה
      קובי | 13/04/2009 13:04

      שלום, על פי מה שציינת הכן החוק לצידך, בצעי כמה פעולות שיעזרו לך, ,, רשמי את פרטיו של השוכר שהחליף אותך, נסי להשיג ממנו את החוזה החדש, הפני מכתב למשכיר ותודיע כי הסתיים הקשר בינכם.

      • חוזה שכירות חדש
        שירלי אטיאס | 13/04/2009 13:08

        קובי, תודה על תשובתך. יש לי את הפרטים של השוכר החדש אך בעל הדירה מסרב להכיר בחוזה החתום שלהם כחוזה תקף. מה עליי לעשות?

      • חוזה שכירות חדש
        שירלי אטיאס | 13/04/2009 13:09

        קובי, תודה על תשובתך. יש לי את הפרטים של השוכר החדש אך בעל הדירה מסרב להכיר בחוזה החתום שלהם כחוזה תקף. מה עליי לעשות?

      • חוזה שכירות חדש
        שירלי אטיאס | 13/04/2009 13:09

        קובי, תודה על תשובתך. יש לי את הפרטים של השוכר החדש אך בעל הדירה מסרב להכיר בחוזה החתום שלהם כחוזה תקף. מה עליי לעשות?

        • המשך
          קובי | 14/04/2009 00:14

          שוב שלום, נסי לקבל מהשוכר העתק חוזה, במידה ואין ברשותו, העלי על כתב שהכן הוא זה ששכר במקומך את הדירה, לא ציינת מה גורם לך לחשוש מבעל הנכס, האם מחזיק ברשותו תשלומים עתידיים שלך או שטר חוב, בקצרה, בעל הנכס לא יכול לעשות כלום כי מרגע שנכנס שוכר חדש נותק הקשר שלך לדירה, בכול מקרה שלחי אליו מכתב.

          • המשך
            שירלי | 14/04/2009 01:11

            קובי שלום. א. יש אצל בעל הדירה צ'קים שלי והוא מתכוון להמשיך להשתמש בהם עד שימצא דייר חלופי. ב. שמעתי שאם הדייר החדש שחתם על החוזה מבטל את החוזה תוך 14 יום (מבלי ששילם ומבלי שנכנס לדירה), החוזה נחשב כלא תקף ואז החוזה הישן שלי הוא בר תוקף ואני צריכה להמשיך לשלם ולחפש דיירים במקומי. האם נכון הדבר?

            • המשך
              קובי | 14/04/2009 01:34

              שירלי, את טוענת שהיה חתימה על חוזה עם האחר, אנחנו לא מדברים על קנית מוצר, ברגע שאדם חתם על חוזה בו במקום המסמך מחייב אותו ופותר אותך, אני מציע לך לפנות בנוסף ליעוץ אישי למעלה.

    • דיני חוזים - סיום חוזה
      עו"ד צורי דוד | 14/04/2009 20:31

      ברגע שנחתם החוזה עם הדייר המחליף את עמדת בהתחייבותך למציאת דייר חלופי. אלא אם בעל הבית יוכל להראות שהחתימה עם הדייר היתה רק למראית עין או איזה סוג של עוקץ, אז את כבר אמורה היית להיות מחוץ לסיפור הזה ואת כל הדרישות שלו צריך בעל הבית להפנות לדייר שאיתו יש לו חוזה חתום. את בהחלט יכולה לתבוע את בעל הבית שיחזיר לך את כל מה שהוא מחזיק שלא כדין.

      • המשך
        שירלי אטיאס | 14/04/2009 22:31

        האם זה משנה אם הדייר החדש שחתם על החוזה לא נכנס לדירה ולא שילם עליה?

        • דיני חוזים - תשובה
          עו"ד צורי דוד | 15/04/2009 18:52

          לא, זה לא משנה. הוא חתום על חוזה וזה מחייב אותו את לא אמורה להיות ערבה לקיום החוזה ע"י הדייר החדש.