דיני חוזים - זכויות במושכר

  • הפרת חוזה שכירות
    אור ר | 11/04/2009 17:49

    שלום לכל חברי הפורום וחג שמח אני שוכר יחידת דיור הסמוכה לדירתו של בעל הדירה שמשכיר לי אותה. אני ביחסים טובים עם בעל הדירה, ומדי פעם אנחנו יושבים ומדברים. באחת השיחות שלנו אמרתי לו שאני מתכוון לעזוב את הדירה, אך לא נתתי לו תאריך עזיבה או ביקשתי שיעשה משהו בנידון . בעל הדירה הבין את זה קצת אחרת ומייד פרסם את הדירה ביד 2 בסכום הגבוה מזה שאני שוכר את הדירה כיום. הסברתי לו שאני לא מתכוון לעזוב ממש בקרוב ואם כבר אני יעזוב אז אני יהיה אחראי למצוא דייר חלופי בסכום שנחתם בחוזה המקורי איתי. בעל הדירה לא מוכן להוריד את המודעה שפרסם, ולא מוכן להקשיב לי. השאלה היא איך אני יכול לשכנע אותו באי צידקתו? ומה החוק קובע על מהלך כזה שלא קיבל אישור ממני ודי מכריח אותי לפנות את הדירה ללא הסכמתי. דרך אגב - בעל הדירה קיבל את כל הצ'קים לשכר דירה מראש בעת מעמד החתימה על החוזה ואת הדירה אני צריך לעזוב רק ב -פברואר 2010. תודה וחג שמח הודעת מערכת: לקריאה אודות הפרת חוזה >>

    • דיני חוזים - זכויות במושכר
      עו"ד צורי דוד | 14/04/2009 20:36

      בעל הבית יכול לפרסם מה שבא לא, אבל כל עוד אתה עומד בתנאים שבחוזה הוא לא יכול לפנות אותך מהדירה. אם אתה באמת מעוניין לעזוב את הדירה אז אתה לא יכול לכפות על בעל הבית להמשיך ולהשכיר את המקום באותו מחיר, אבל אם הוא רוצה להעלות את המחיר הוא צריך לשחרר אותך מחובתך למצוא דייר חלופי, כי אתה מחוייב לדייר חלופי באותם תנאים בדיוק כפי שהיו לך, כולל המחיר וכולל מועד סיום החוזה.