דיני חוזים - מתנה/הלוואה.

  • הסכם לפני רכישת דירה
    חתן | 09/04/2009 22:45

    אביה של אישתי משתתף בחלק מעלות הדירה שאנו רוכשים והוא מעוניין להחתים אותי על חוזה שביסודו אומר כי עלי להחזיר הסכום במקרה של גירושין (טרם חלוקת הרכוש שווה בשווה). שאלותי: 1) האם לחוזה שכזה שלא נחתם אצל נוטוריון יש תוקף משפטי בכלל? 2) אחד הסעיפים אומר כי הסכום יוצמד למדד יוקר המחייה - האם להסכים לסעיף זה? הרי במקרה של אינפלציה או בכלל יוצא שקרוב לודאי אצטרך להחזיר סכום גדול יותר? יש אלטרנטיבה?

    • דיני חוזים - מתנה/הלוואה.
      עו"ד צורי דוד | 11/04/2009 18:05

      מתוך דבריך עולה שחמך למעשה אומר שהוא נותן את הכסף כמתנה רק במידה ולא תתגרשו, אבל אם תתגרשו זו למעשה הלוואה בלבד. מבחינת התוקף המשפטי אין בעיה עם התנייה כזו, אבל יש לשים לב לכך שהוא דורש רק ממך להחזיר את כל ההלוואה במקרה גירושים. לא ברור לי למה אתה צריך לשאת במלוא ההלוואה ולא במחצית בלבד ? הרי המשמעות של זה היא שלאשתך תהיה מחצית מהדירה ולך רק המחצית פחות מלוא סכום ההלוואה.

      • הבהרה...
        חתן | 12/04/2009 09:36

        אכן כך, כוונתו של חמי היא אכן שבמידה ונתגרש, קודם יוחזר כל הסכום של ההלוואה ורק אח"כ יוחלק שאר "ממון" שווה בשווה - האם זה לא הוגן? האם החוק או היגיון כלשהו גורס אחרת? כמו כן האם זה הגיוני שהסכום יוצמד למדד המחירים לצרכן? בנוסף, האם יש לדרוש שהסכום יוחזר רק לאחר מכירת הדירה?

        • דיני חוזים - המשך
          עו"ד צורי דוד | 12/04/2009 13:18

          ההגיון אומר שאת ההלוואה שניכם מקבלים ולכן אין שום הגיון שרק אתה תחזיר את הכל, אלא רק חצי. לענין ההצמדה - יש בזה הגיון, אבל, לי נראה יותר הגיוני לא להצמיד למדד אלא להגדיר את הסכום כאחוז מתאים משווי הנכס ולא להצמיד וגם להגביל את הענין בזמן, ז"א שאם לא מתגרשים נניח 7 שנים אז זו כבר תהיה מתנה לכל דבר וענין.