מימוש שטר חוב

  • מימוש שטר חוב
    נילי | 31/03/2009 19:59

    שאלתי לגבי מימשו שטר חוב, ביום שהשוכרים פינו את דירתי הוחזרו להם הצ'קים שניתנו כבטחון לחברת החשמל, והארנונה. את שטר החוב שכחתי והבטחתי להם שאחזיר אותו ביום למחרת. הגעתי למחרת (31.3) לדירה על מנת להכין אותה לדיירים חדשים אך מצאתי כי הכיור במטבח שבור, יש סדקים באסלה, שלבי התריס שבורים, מתקן אחיזה של צינור המים שבור ועוד... (ביום הפינוי לא שמתי לב לנזקים כיוון שהבית היה בשלבי פינוי וכן לא חשבתי לרגע שיהיו נזקים כאלו- הייתי מוכנה לספוג נזקים קלים וכן לקחתי בחשבון ואכן ביום למחרת רק כאשר התחלתי בניקיון וצבע.. הבחנתי בנזקים) שאלתי האם אני יכולה לממש חלק משטר החוב על מנת לתקן את הנזקים? כאשר פניתי לשוכרים הם לא מוכנים לשמוע ואף קיללו ואיימו.

    • מימוש שטר חוב
      עו"ד צורי דוד | 01/04/2009 01:34

      את בהחלט יכולה לממש את שטר החוב לצורך תיקון הנזקים. כמובן שיש לתעד את הנזקים, כי עד שתקבלי כסף מהשטר יעבור בטח לא מעט זמן.

    • מימוש שטר חוב
      נילי | 01/04/2009 09:07

      תודה רבה על התשובה.. האם לאחר התיקונים אני ניגשת עם הקבלות להוצאה לפועל ומבקשת רק חלק מהסכום כי שטר החוב שיש לי הוא על סכום גבוה 25,000 ש"ח והנזקים הם הרבה פחות או לא קשור לתיקונים אני צריכה לגבות את כל סכום השטר ? פשוט אין לי מושג

      • דיני חוזים - מימוש שטר חוב
        עו"ד צורי דוד | 01/04/2009 09:13

        אין אפשרות לממש רק חלק מהשטר. את צריכה לפנות קודם כל לשוכרים ולהודיע להם שאם לא ישלמו את עלות תיקון הנזקים, תאלצי לממש את השטר במלואו וכל ההוצאות שיגרמו יהיו על חשבונם. (אולי זה יגרום להם לשלם) אח"כ את מגישה את השטר לביצוע בהוצל"פ (את לא צריכה לחכות עד שיהיו לך קבלות על התיקונים, כי התהליך ממילא לוקח זמן). אם הם יגישו התנגדות לביצוע השטר, אז תוכלי להראות בדיון שיש קבלות על התיקונים של הנזקים וכו'