דיני חוזים - שוכר חלופי

  • העלאת שכר הדירה לדייר חלופי
    יאיר | 06/03/2009 13:07

    שלום, חודשיים מראש הודעתי למשכירה כי אני מעוניין לצאת מן הדירה, סיכמנו כי אני אמצא דייר חלופי שיהיה מוסכם עליה והיא דרשה שהמחיר יהיה אותו מחיר ולא נמוך יותר ממה שאני משלם. זאת בהתאם לסעיף הבא בחוזה: "בהתיחס לסעיף 3 ג'  במידה והשוכר יהיה מעוניין לקצר את תקופת השכירות עליו להודיע למשכיר חודשיים מראש ולמצוא דייר חלופי המוסכם על המשכיר" הראנו את הדירה לאנשים ועקב עיצוב הפנים שהשקעתי בה רצו אותה יותר מ 9 שוכרים פוטנציאלים. לתדהמתי נמסר לי מהמשכירה כי היא לא חתמה עם אף אחד כי היא החליטה להעלות את המחיר ב 500 ש"ח! חלקם לא הסכימו להראות לה תלושי משכורת מטעמי צנעת הפרט וחלקם לא נראו לה למרות שכולם הסכימו להביא ערבים מהימנים - הורים שהם עורכי דין, רואי חשבון, שוטרים וכדומה.שאלתי היא: האם לאחר שהיא סיכמה איתי בע"פ ואף הראתה לשוכרים הפוטנציאלים את הדירה במחיר המקורי שהוא גם מה שסיכמנו עליו בע"פ(יש עדים לכך שזה המחיר - השוכרים הפוטנציאלים) היא יכולה להעלות את המחיר שכן מדובר בחוסר תום לב משווע מכיוון שאני ממשיך לשלם לה כל עוד  לא נמצא דייר חלופי (ואם היא הייתה מבקשת להעלות ב 10000 שח?). כמו כן האם חוקי לדרוש לראות תלושי משכורת.בנוסף האם במקרה  זה יש עילה משפטית לבטל את הצ'קים שנשארו אצלה ואת שטר הערבות ע"ס סכום של חודשי השכירות או לחייבה להשכיר במחיר שלי עד לתום החוזה המקורי שלנו. שכן למיטב הבנתי מדובר בחוסר תום לב והפרה של החוזה(הסטנדרטי שנמכר בסטימצקי) והסעיף שהוזכר לעיל.בתודה מראש, סטודנט שככה"נ תופסים עליו טרמפ.

    • דיני חוזים - שוכר חלופי
      עו"ד צורי דוד | 06/03/2009 16:36

      הדרישה שלה למחיר גבוה יותר מהווה הפרה של ההסכם ואתה יכול לתבוע את שחרורך מההסכם עימה ומחובתך לשלם את שכה"ד. מותר לה לבקש לראות תלושי שכר ועוד כהנה וכהנה דברים שיהיה בהם ללמד אותה משהו על יכולת הפרעון של השוכר והערבים.