כדאי שתצטט מה כתוב בחוזה, כי לא ניתן להבין ככה

  • סעיף בטחונות בחוזה
    אריק | 20/02/2009 00:04

    שלום, אני לפני חתימת חוזה וישנם מס' דברים שלא מובנים לי בחוזה .ישנו בחוזה 3סעיפים של בטחונות שאומרשאני צריך לדאוג לשני ערבים ולהחתימם בשטר חוב,ערבות אישית,ונתינת צ'ק לבטחון על סכום שטרם נקבע בכדי שישמש לבטחון לתשלום המיסים. 1.האם אני צריך לספק לבעל הדירה את כל שלושת הבטחונות?או שאפשר להסתפק בשטר חוב לדוגמא? 2.האם אני אמור להפקיד צקים לבעל הדירה לגבי כל המיסים למרות שאני מעביר את כל החשבונות על שמי? 3.מה מטרתו של שטר החוב והאם בעל הדירה יכול לעשות שימוש בו?ומתי?

    • כדאי שתצטט מה כתוב בחוזה, כי לא ניתן להבין ככה
      אור | 20/02/2009 16:11

      אין חוזים אחידים וצריך לבדוק בדיוק מה כתוב בסעיף הבטחונות. בגדול, אם בעל הדירה דורש את שלושת הבטחונות - אז כן, תספק לו את שלושתם. אין חוק בעניין, אלא מה שמסוכם ביניכם. לגבי אופן התשלום - מה כתוב בחוזה? איזה מיסים? מה כתוב? שטר חוב הוא עוד חלק מהבטחונות, שנותן לבעל הדירה זכות לפרוע אותו או להגיש אותו להוצאה לפועל במידה והפרתם חוזה בצורה זו או אחרת (אי תשלום, הותרת חובות, נזקים וכו').

    • דיני חוזים - בטחונות
      עו"ד יפת תומר | 22/02/2009 22:14

      כך בטחון שנדרש מכם הנו נפרד והדבר מקנה לבעל הנכס ביטחון כי יוכל לפעול באופן אפקטיבי כנגדכם ככל שתפרו את ההסכם ולא תרצו למשל להתפנות מהנכס עם תום ההסכם. אכן, מדובר בשלשה בטחונות שונים בתכלית ואם במסגרת המו"מ בעל הנכס לא ויתר על אחד מהם הרי שיהא עליכם להמציא את כולם.