דיני חוזים - יציאת דייר טרם תום תקופת השכירות

  • בקשה לצאת לפני תום תקופת השכירות
    אריאלה | 19/02/2009 20:02

    השוכרים הביעו רצונם לצאת חודשיים לפני תום תקופת השכירות. הסכמתי עקרונית לפי תנאי החוזה והתחלנו ביחד לחפש שוכרים חלופיים. לא נמצאו אף שוכרים שהיו מעוניינים להיכנס מידית לפי צרכי השוכרים הקיימים בתנאי החוזה הקיימים והבטחונות שבקשנו, (על אף שגובה השכירות שאנו מבקשים גבוה כמובן בתום שנתיים לפי מצב השוק ומחירי הדירות כיום). מצאנו שוכרים שמעוניינים להיכנס לדירה בתום החוזה ולא חודשיים קודם לכן, אך השוכרים הקיימים מערימים קשיים בטענה שאסור לנו לחתום איתם על חוזה, כי יש להם אפשרות להמשיך לחפש שוכרים לכניסה מיידית. אני מבקשת להבין עם מי הצדק ואם אני יכולה להתעקש איתם כי לאור השוכרים שמצאנו לא נוכל להיענות לרצונם לעזיבה מוקדמת. אנו יודעים כי השוכרים הקיימים כנראה כבר חתמו על חוזה ורוצים לצאת מיידית בכל מקרה ואנו חושבים על פשרה ע"מ שיצאו לפני מבלי שנפסיד שני חודשי שכירות + מיסים, אך ההצעה מצידם אינה הגיונית לטעמנו: הם מבקשים שכל צד- אנחנו, השוכרים החדשים, והשוכרים הקיימים "ישלם" שליש חודש והם הכל זאת יעזבו מיידית, (זאת בהנחה שנצליח לשכנע את השוכרים החדשים להיכנס בעוד חודש ולא חודשיים). אודה מאד לתשובתך המהירה.

    • דיני חוזים - יציאת דייר טרם תום תקופת השכירות
      עו"ד יפת תומר | 22/02/2009 22:11

      לא קראתי את הסכם השכירות אך אני מניח כי הצדק במקרה הזה דווקא עמכם. הסכם יש לקיים בתום לב ולא סביר כי אתם תפסידו דיירים טובים חודשיים לפני תום השכירות. אני מניח כי ההסכם תומך בעמדה כי לפיה יש לכם זכות לחפש דייר טרם תום תקופת השכירות וכך בדיוק עשיתם. בהצלחה.