דיני חוזים - אופציה

  • חוזה שכירות מימוש אופציה בעייתי
    שרון | 18/02/2009 13:34

    שלום רב, אני שוכר בית מזה כ 10 חודשים, הבית הינו בית כבן 60 שנים מעולם לא שופץ או סודר על כן מחירו היה נמוך יחסית כשהוצע להשכרה, מכיוון שבעל הבית אינו רצה להשביח את הנכס אלא להשכירו במצבו הנוכחי ובמחיר נמוך ממחיר השוק, טרם כניסתי לבית שיפצתי והשבחתי את הבית בעצמי וכיום  הבית נראה מצויין, לאחר השיפוץ ביקרו במושכר בעלי הבית וראו את מצבו הנוכחי ומאוד התפעלו, כיום אני נמצא כחודשיים ממימוש תקופת האופציה בחוזה ובעלי הבית דורשים העלאה בשכר הדירה, בחוזה נכתב ''לשוכרים תהא אופציה להאריך את תקופת השכירות למשך 12 חודשים נוספים באותם התנאים, בהסכמת המשכירים ובלבד שהודעה על כך תימסר בכתב למשכירים, לא יאוחר מחודש לפני תום תקופת השכירות''.ידוע לי שהדרישה להעלאה נובעת מכך שנכתב ''בהסכמת המשכירים'', כמו כן אני משוכנע שהדרישה להעלאה נובעת מכך שהבית הושבח וכיום הם לא יתקשו למצוא לו שוכר ובמחיר טוב יותר ממה שמקבלים עליו כרגע, מה עלי לעשות? איך יוצאים מכל הבלאגן הזה? ומה הפרשנות המשפטית לגבי ''הסכמת המשכירים''?

    • דיני חוזים - אופציה
      עו"ד יפת תומר | 19/02/2009 10:26

      אכן סעיף האופציה מנוסח בצורה שאינה טובה מבחינתך. יחד עם זאת, לסעיף אופציה "אמיתי" לא מכניסים "עז" דהיינו - הסכמת המשכירים, שכן היא מעקרת לחלוטין את הסעיף. ברור לחלוטין, שבהסכמת המשכירים הכל אפשרי. לכן, בהחלט תתכן אפשרות לפרשנות כי הכוונה בסעיף אופציה היא להמשיך את ההסכם באותו המחיר כאשר הזכות למימוש האופציה נתונה לשוכר ולא למשכיר. בהצלחה.