דיני חוזים - תיקונים במושכר

  • חוזה שכירות
    רעות | 16/02/2009 19:03

    שלום! יש לי 2 סעיפים בחוזה השכירות שפחות מובנים לי 1. כל קלקול או נזק שייגרם למושכר עקב השימוש בו, למעט נזק כתוצאה מבלאי רגיל יתוקן ע"י השוכר ועל חשבונו מיד עם קרות הקלקול או הנזק. קלקול או נזק שייגרםלמושכר כתוצאה מבלאי יתוקן ע"י המשכיר. 2. לא יתוקן הנזק או לא יתוקן לשביעות רצונו של המשכיר,הוא יהא רשאי לבצע את התיקון בעצמו ולקבל מהשוכר החזר הוצאות התיקון רציתי לדעת.... 1. מה אומר סעיף מס' 1, מה זה בלאי רגיל? מתי המשכיר מתקן ומתי השוכר? 2. מה אומר סעיף מס' 2 האם מותר למשכיר לקחת ממני (השוכר) כסף עבור התיקון שהתבצע בדירה? לתשובתכם אודה.

    • דיני חוזים - תיקונים במושכר
      עו"ד יפת תומר | 17/02/2009 10:33

      בלאי משימוש רגיל (למשל, קילוף של הצבע של הדירה וכיוצ"ב) - על חשבון בעל הבית. בלאי משימוש שאינו רגיל (למשל, פגיעה במשקוף כתוצאה מהכנסת חפץ כבד שלך לדירה וכיוצ"ב) - על חשבונך. אם התיקונים שעשית אינם ברמה מספקת לדעת המשכיר הוא יכול לתקן ולחייב אותך בתשלום.