דיני חוזים - מנהל עיזבון

  • בעל דירה שנפטר
    ענבל | 16/02/2009 16:02

    שלום, אני מזה 3 שנים שוכרת דירה. לפני שנה וחודשיים נפטר בעל הדירה. במשך שנה ומשהו אף אחד לא פנה אלינו בנושא (אין לו ילדים). לפני כחודש פנה אלינו עורך דין שהוא מנהל העזבון של בעל הדירה. החוזה המקורי שלנו התחיל ב30 לדצמבר, ועורך הדין פנה אלינו באמצא ינואר. האם יכול מנהל העזבון לשנות את תנאי החוזה ואת סכום השכירות? או שכיוון שפנה אלינו אחרי תם החוזה, נוכל להתחשב בחוזה הישן מול בעל הדירה כאילו הוא המשיך? אודה על תגובה, ענבל.

    • דיני חוזים - מנהל עיזבון
      עו"ד יפת תומר | 17/02/2009 10:27

      מנהל העיזבון בא בנעלי המנוח ולפיכך מחוייב להסכם השכירות. כמובן, בהתאם להסכם הוא יכול לגרום לסיום הסכם השכירות על פי הוראותיו. לחילופין, ככל שישנה הוראה / החלטה מבית המשפט המתייחסת להסכם זה הרי שהיא גוברת על הוראות ההסכם. בהצלחה.

      • תודה על התגובה- עוד משהו קטן...
        ענבל | 17/02/2009 10:34

        תודה, אבל עדיין לא ברור. בחוזה שעליו חתמנו לפני שנתיים אין סעיף שבו יכול המשכיר לשנות את החוזה או לסיים את הסכם השכירות לפני תם השנה. במקרה שלנו, עברו שנה וחודשיים מאז הסתיים אותו הסכם שכירות- האם ניתן להתייחס אליו כאילו הוא עדיין בתוקף, או שמנהל העיזבון יכול לכתוב חוזה חדש כרצונו? תודה

        • המשך שכירות בפועל ללא הסכם
          עו"ד יפת תומר | 19/02/2009 10:05

          במקרה זה בהחלט אפשרית פרשנות כי ההסכם ממשיך שנה נוספת באותם התנאים אך גם יתכן כי בית המשפט יקבע שההסכם הסתיים. בכל מקרה, יש צורך בהכרעה שיפוטית ומנהל העיזבון לא יכול להחליט על דעת עצמו מהי הפרשנות המתאימה.