סיום הסכם טרם זמנו

  • השגת גבול של הבעלים מפרה חוזה?
    שקד | 16/02/2009 11:12

    יש לנו חוזה שכירות עד 15/7. לאחרונה ראינו דירה חדשה שברצוננו לשכור. שאלנו את המשכירים הנוכחיים, מה פרק הזמן המינימלי מבחינתם לפנות את הדירה - והם אמרו כשבועיים (עד ה-1/3) ובאותו היום הם פרסמו מודעה ביד 2. בסופ"ש האחרון (12-14/2) היינו באילת וכשחזרנו נודע לנו שהמשכירים נכנסנו לנו לבית, ללא ידיעתנו (יש לנו צילום וידאו שמוכחי את זה, והם גם לא הכחישו). דבר לא נלקח ושום נזק לא נגרם. החדירה לפרטיות (ולדעתי המינוח המדוייק הוא השגת גבול) היתה מבחינתנו בלתי נסבלת. לאחר שהתעמתנו איתם, אמרנו להם שאנחנו עוזבים כבר עד סוף השבוע הזה. אתמול סגרנו את החוזה עם הבעלים החדשים. למען ההגינות, שילמנו למשכירים הנוכחיים (אתמול) תשלום עבוד השבוע הזה (עד שנפנה את הבית). היום בבוקר, הם התקשרו ודרשו תשלום על כל החודש. אציין שהתשלום החודשי הוא ב-15 לכל חודש ואין לנו שיקים אצלהם למעט שיק בטחון על סך 2500. שאלותי: האם השגת הגבול מפרה חוזה? האם אני צריך לשלם את יתרת הסכום (על עוד שלושה שבועות שלא נהייה שם)?

    • סיום הסכם טרם זמנו
      עו"ד יפת תומר | 17/02/2009 10:23

      ככל שכניסתם לדירה הייתה בנסיבות שבהם הייתה הפרת הסכם שמזכה אותכם בביטול ההסכם על אתר הרי שאינכם צריכים לשאת בתשלומים נוספים. מבחינה מעשית, יתכן כי תיפגשו בבית המשפט לתביעות קטנות ככל שלא תהיה בינכם הסכמה על נקודה זו. בהצלחה.