מימוש אופציה

  • מימוש אופציה בהסכם שכירות דירה
    טו | 16/02/2009 09:05

    שלום, המקרה: משפחה גרים בשכירות במשך 6 שנים, במשך כל השנים את הדירה מנהל בא כוחו נוטריוני של בעל הדירה. כל שנה דואג להחתים הסכם חדש ואופציה לשנה נוספת באותם התנאים, ישנו סעיף בחוזה שאומר כי: לשוכר האופציה לשכור המושכר לשנה נוספת החל מיום ... (הסיום) ובתנאי שיודיע על רצונו זה למשכיר 60 יום מראש ובכתב. בתקופת האופציה יחולו כל תנאי הסכם זה במלואם. כיום הדיירים שש שנים בדירה .במהלך שנת שכירות הראשונה הסכימו בניהם על בסיס הבנה ואמון הדדי שכל ההודעות יהיו טלפוניות וכך זה מתנהל במשך שש (6) שנים. כל ההודעות וכמו כן הודעות על רצון המשך השכירות ע"י מימוש האופציה נמסרו טלפונית וכל שנה נחתם חוזה חדש זהה לחוזה האחרון ובאותם התנאים, כולל אופציה לשנה נוספת, וזה כמה ימים לפני סיום חוזה שכירות אחרון בכל שנה. כמו בכל שנה, גם השנה, שלושה חודשים לפני סיום חוזה השכירות, כאשר דיברנו טלפונית וכאשר הגיע בא כוחו של בעל המושכר למושכר לקבל את דמי השכירות, סוכם שאנו ממשיכים שנה נוספת באותם התנאים, ו/או לממש את אופציית שכירות. כוונת הצדדים הייתה חד חד משמעית שתקופת השכירות ממשיכה לשנה נוספת באותם התנאים ו/או מימוש האופציה. כמו כן מנגד לא הייתה כל הודע אחרת של המשכיר ו/או השוכר. כעת לפני מספר ימים כלומר פחות מחודש ימים לסיום חוזה השכירות מופיע ומבקר בעל הנכס במקום בא כוחו במושכר לנהל על המושכר. במעמד הביקור כמו כן גם הבעלים הודיעו כי מסכימים ומוכנים שנמשיך להתגורר במושכר שנה נוספת. אך מנגד דורשים העלאת מחיר של 150%, שינוי מטבע, הצמדה למדד ועוד ועוד... מה ניתן לעשות??? תודה מראש.

    • מימוש אופציה
      עו"ד יפת תומר | 17/02/2009 10:20

      בהתאם לתיאור שלכם הרי שהנכם זכאית מבחינה משפטית והסכמית להמשיך באותם התנאים עוד שנה. ישנה בעיה מעשית להתמודד משפטית עם התנהגות בעל הנכס שכן שייתכן שבעל הנכס ינקוט בהליכים כל שהם נגדכם. אף על פי כן, בהתאם לתיאור שלכם, ככל שתתמודדו בתוך כתלי בית המשפט יש לטענותיכם בסיס משפטי. בהצלחה.

      • המון תודות!!!  לת
        טו | 17/02/2009 12:23