דיני חוזים - שיקים שאינם למוטב בלבד

  • חוזה שכירות
    eyall | 15/02/2009 14:15

    אני שוכר יח' דיור במושב שמתברר כי אין למשכיר היתר בנייה. נתתי 12 שיקים מראש (לא למוטב בלבד) שפוזרו. היה ויאלץ להרוס את היח' האם כספי הלך לאבדון? יש מקום לתביעה להפרת חוזה? תודהץ

    • דיני חוזים - שיקים שאינם למוטב בלבד
      עו"ד יפת תומר | 17/02/2009 10:02

      מדובר בשני נושאים שונים. ראשית, השיקים צריכים להיפרע כיוון שלא הייתה הגבלה על הסחירות שלהם ולכן, אם מי שאוחז בהם נתן תמורה והוא אוחז בהם בתום לב הרי שיש לשלמם. ככל שההסכם יופר הרי שעומדת לך תביעה מבוססת וטובה כנגד בעל הנכס.

      • תגובה
        eyall | 17/02/2009 15:44

        תודה רבה על המענה המהיר