חוזה שכירות

  • הרעה בתנאי שכירות דירה
    אלעד | 14/02/2009 18:19

    שלום לכולם, אני שוכר דירה ברחוב נורדאו בתל אביב. לאחרונה התברר לי כי בעוד שבועיים מתחילים שיפוצים מקיפים וארוכי טווח לצורך בניית פיר למעלית והתקנתה. אין לי צורך או אינטרס בבניית המעלית וכפי המובן לי חוזה השכירות שלי ייגמר עוד בטרם המעלית תהפוך פעילה. לא יודעתי לגבי השיפוצים ע"י בעלת הדירה וככל הנראה היא לא תכננה להביא זאת לידיעתי, גיליתי על התוכניוןת מאחד השכנים. אני משלם הרבה כסף לבעלת הדירה ושיפוצים יומיים מחוץ לדלת כולל קידוח פיר הם ללא ספק הרעה בתנאי השכירות שלי. רציתי לדעת מהן האפשרויות העומדות בפני? האם ניתן להתיר את החוזה או לבקש הורדה בשכר הדירה? החוזה שעליו אני חתום הוא חוזה שכירות סטנדרטי.

    • חוזה שכירות
      עו"ד צורי דוד | 15/02/2009 10:53

      הזכויות שלך הן אלו המפורטות בחוזה. שיפוצים מחוץ לדירה נמצאים בתחום האפור של תנאים המונעים שימוש סביר בנכס המושכר ושיפוצים מהסוג המתואר, כנראה לא יחשבו ע"י בימ"ש כסיבה מספקת לשבירת החוזה לפי חוק שכירות ושאילה. אם תוכל להוכיח בצורה כלשהי שבעלת הבית ידעה על כך שבתקופת השכירות שלך יבוצעו השיפוצים ושהיא הסתירה זאת ממך, תוכל לתבוע את ביטול החוזה מכח הטעייה או לתבוע פיצויי מכח מצג שווא. אבל, אם לא תוכל להוכיח שהיא ידעה זאת, או למשל תוכל להוכיח רק שידעה ששיפוץ כאמור נמצא על הפרק אך לא ידעה את המועד בו השיפוץ יצא לפועל - אז סיכוייך המשפטיים קטנים באופן משמעותי.

      • הרעה בתנאים-המשך
        אלעד קוטון | 15/02/2009 11:23

        תודה על התשובה, שוב, מה עליי להוכיח? שבעלת הדירה ידעה על השיפוץ מראש ובטרם חתמנו חוזה? או האם העובדה שהיא יודעת על השיפוץ מזה כמה חודשים ומסתירה את העניין ממני מהווה מצג שווא גם כן?

        • רק אם ידעה לפני החוזה
          עו"ד צורי דוד | 15/02/2009 11:43

          זה שהיא ידעה אחרי החוזה כבר לא היה משנה את החלטתך האם להכנס לדירה או לא.