חידוד השאלה

  • גישה למרשם פלילי ע"י ספק חיצוני
    עידן | 12/06/2012 12:45

    הורשעתי בעבירה שיש עימה קלון, וכבר לפני שנתיים סיימתילרצות את עונשי.אני עובד כמתכנת מחשבים, וכעת אני שוקל להעמיד את מועמדותילתפקיד בחברת תוכנה גדולה.ידוע לי שלחברה עצמה, כחברה פרטית, אין שום זכות חוקיתלגשת ואפילו לבקש ממני את המרשם הפלילי.אך הבעיה היא שפרויקטים מרכזיים בהם החברה עוסקתהינם תוצאה של זכייה במכרזים מול משרד הביטחון, החשב הכלליושרותי בריאות כללית.האם קיים חשש שבשלב כלשהו של המועמדות או הקליטה בחברה,תהיה נגישות לשני הגופים הנ"ל למרשם הפלילי שלי?(לגבי משרד הביטחון, אני חושש שיש להם גישה חופשית יחסית,אני לא יודע לגבי הגופים האחרים שציינתי)האם יש להם זכות חוקית לדרוש את המרשם הפלילי שלי,למרות שבהקשר זה הם מהווים רק "צד שלישי"?אני מאד הייתי רוצה להתקבל לתפקיד זה שמאדהולם את כישוריי, אך הייתי רוצה לדעת מראש האם ישדרך להתקבל אליו ללא ידיעת המעסיק,בניגוד למה שהרבה אנשים חושבים, מרבית המעסיקיםבמשק אינם רשאים למידע זה!תודה,עידן

    • חידוד השאלה
      עידן | 12/06/2012 12:49

      לאיזה גופים ממלכתיים בעצם יש זכות חוקית לדרוש ממעסיק פרטי את הפרטים של עובדיו לצורך בירור רישומם הפלילי?הייתי אולי מחלק את השאלה לשניים :משרד הביטחון, וכל השאר.עידן

      • העברת מידע אודות רישום פלילי למעסיק
        עו"ד יוסף רז | 12/06/2012 15:49

        אני מניח שאתה אותו שואל בבשם עידן ותשובתי לעיל זהה. בנוסף לקישור שהובא שם, תמצא כאן מענה נוסף: http://www.gov.il/FirstGov/TopNav/Situations/SCertificateGuides/SCriminalRecord/SCEmployment/ בהצלחה