סם נמצא ברכב

  • מצאו 2 חגיגת ברכב
    פיטר | 10/06/2012 17:25

    שלום רב, אתמול בלילה עצרו אותי שוטרים בתחנת דלק ועשו חיפוש עליי וברכב. הם מצאו ברכב 2 כדורים של סם חגיגת, אחרי זה הם יגיעו ועשו חיפוש בבית בלילה ולא מצאו דבר. מחר אוזמנתי לחקירה כי פעם אחד אמרתי שזה לא שלי ופעם שניה שקניתי בקיוסק( כי הם אמרו שאם אגיד שזה שלי הם משחררים ללא תיק פלילי). מה אני אמור לעשות מחר בחקירה? בנתיים הם עיבירו את ה2 כדורים למעבדה. תודה רבה!

    • סם נמצא ברכב
      עו"ד יוסף רז | 10/06/2012 17:52

      שלום רב אתה בעצם מבקש ייעוץ לפני חקירה על גבי הפורום ואיני מכיר עו"ד בר דעת שיעשה זאת. הסיבה לכך הינה שייעוץ לפני חקירה, שנעשה בצורה מקצועית, יכול לעיתים למזער נזקים בצורה מהותית ביותר ועליו להינתן בפגישה תוך קבלת התמונה המלאה אודות האירוע שקרה ואודת האדם אצלו נתפסו הסמים ולא כדרך אגב על גבי הפורום. אני ממליץ לך בחום להיוועץ בעו"ד פלילי בטרם תחקר.

      • סמים ברכב
        פיטר | 10/06/2012 18:12

        קודם כל תודה ! על התשובה. רק רציתי לשאול בסה"כ מה יכול להיות כתוצאה מזה שמצאו לי 2 חגיגות ( זה לא סמים, זה חגיגות) וגם כמות מאוד קטנה! האם יהיה לי רישום פלילי אחרי זה? אם מוככים שזה חגיגות. תודה שוב!

        • המשך
          עו"ד יוסף רז | 10/06/2012 19:01

          חגיגת הוא סם מסוכן כהגדרתו בפקודת הסמים (תלוי כמובן בהרכב של הכדור הספציפי שנתפס אצלך). אני חוזר ומסביר לך שלא ניתן לייעץ או לנחש מה תהא דרך הסיום של התיק, אם יפתח. אל תקל ראש ותנסה להגן על עצמך דרך האתר, פנה לייעוץ אצל עו"ד פלילי (זו כמובן המלצתי החמה והאישית ואולי יש שיחלקו עלי ויחשבו שמוטב להיחקר בלי ייעוץ).

          • לפיטר

            פיטר שלום, המדובר בסם מסוכן לפי פקודת הסמים המסוכנים. אולם, אכן מדובר בכמות סם שאינה משמעותית. השאלה היא- האם בעברך תיקי סמים נוספים? האם גליון הרישום הפלילי שלך "נקי", או שמא ישנו עבר פלילי מסוים? כל זאת יבחן התובע בבואו לשקול האם להגיש נגדך כתב אישום. במידה והינך ללא עבר פלילי בתחום הסמים ובכלל, ייתכן מאוד שהתיק ייסגר. אולם, אם ישנו עבר כאמור, הרי שסביר שיוגש נגדך כתב אישום. בכל מקרה, צודק עו"ד רז כי לא ניתן לתת ייעוץ אחראי מעל דפי הפורום. המלצתי לך, היוועץ בעו"ד. בהצלחה.