תלונה אנונימית

  • תלונה"אנונימית" למשטרה, האם באמת "אנונימית"
    סיגל | 31/05/2012 14:05

    לפני זמן מה התקשרתי למשטרה וביקשתי להישאר אנונימית, הודעתי על הימצאו של עציר במעצר בית, שאינו אמור להיות בביתו אלא מחוץ לעיר, כאשר ראיתי שהוא נמצא בביתו , התקשרתי וביקשתי להשאר אנונימית. משום מה, אשתו של העציר יודעת שאני התקשרתי, עו"ד של בעלה הוציא פלט מהמשטרה וראה שם את מספר הטלפון שלי(שהיא במקרה אחותי ואנחנו לא מדברות, את התלונה על בעלה אני הגשתי והמשפט עדיין בהליכים) שאלתי היא: האם למרות שביקשתי להשאר אנונימית, מותר לעו"ד לבקש פלט מן המשטרה? איפה פה האנונימיות?

    • תלונה אנונימית
      עו"ד יוסף רז | 01/06/2012 12:42

      שלום רב אם היית מתקשרת למשטרה מטל' ציבורי, לא מוסרת את שמך או פרט אחר אז תלונתך הייתה נשארת אנונימית (ככל הנראה). מאחר והמשטרה זיהתה את המספר שלך אין לך על מי להלין. בקשה למוקדן להישאר אנונימית שווה כקליפת השום. עורך הדין של הנאשם זכאי לקבל את חומר החקירה ובתוכו פרטי המתלונן. רק אם המשטרה הייתה מוציאה תעודת חיסיון (מה שלא ניתן לגבי מתלונן אלא רק לגבי מבוע [צד' ג'] אזי פרטיך היו נשארים עלומים.