פורום לא מתאים

  • שאלה לגבי עבירה על חוק הביטוח הלאומי (פלילי\מנהלי)
    דניאל | 30/05/2012 13:49

    צהריים טובים עו"ד נכבדים! אשמח אם תוכל לעזור לי בנושא שקשור לעבודה סמינריונית אותה אני כותב לצורך קבלת תואר ראשון נניח אדם שהוא נכה נפשי (לצורך העניין סכיזופרניה ) ומקבל גמלת נכות מביטוח לאומי .במהלך היותו זכאי לגמלה ,האדם קיבל טופס והוא הצהיר מידע שקרי שעלול להשפיע על קצבתו (נניח למשל שהוא עובד והצהיר שאינו עובד) .נניח שמונה לאדם מקבל גמלה ומקבל הגמלה הודיע למוסד על עצם עבודתו של הזכאי לגמלה . בהנחה שהדיווח לא נתקבל במל"ל או שנתקבל והם לא עדכנו ,ובהתחשב במצבו של הזכאי לגמלה שהוא פגוע נפש,ובעל בוחן מציאות וכושר שיפוט פגומים .האם הם יכולים להטיל קנס או לתבוע את הבחור הפגוע בנפשו? עכשיו ואם יורשה שלי עוד שאלה קטנה החשובה לי מאוד: אני במין שעבירות מתן הצהרה כוזבת ואי עדכון פרטים ,עשויים לעבור ממעמד של עבירות פליליות למעמד של עבירות מנהליות . האם בהנחה שאכן כך יקרה ועבירת מתן הצהרה כוזבת לביטוח לאומי תהיה עבירה מנהלית . האם במקרה זה שבו מקבל הגמלה הודיע בכתב והדיווח לא נקלט מסיבה כלשהי ומנגד הנכה עצמו דיווח דיווח כוזב , הביטוח הלאומי יכול להטיל קנס על התובע הנכה או על מקבל הגמלה . באופן כללי ,נניח אם לא היה ממונה מקבל גמלה ,ובהנחה שמדובר בעבירה מנהלית שבצדה קנס .האם הביטוח הלאומי יכול לתת לנכה חולה הסכיזופרניה קנס מנהלי בגין מתן הצהרה כוזבת .הרי הם בעצמם קבעו שבוחן המציאות שלו פגום וכושר השיפוט שלו לקוי ? אני מתנצל על ההודעה הארוכה ,ומודע לכך שהחלק השני של השאלה עוסק בעבירה מנהלית ,אך אודה לכם מכל הלב אם תענו לי מנסיונכם הרב. תודה מראש דניאל

    • פורום לא מתאים
      עו"ד יוסף רז | 31/05/2012 07:32

      שלום רב פורום זה נועד לתת מענה בתחום הפלילי לבעיות מהחיים ולא לפתור עבודות לסטודנטים. לצורך זה קיים פורום סטודנטים למשפטים אנא פנה לשם. בהצלחה