שינוי גרסה במהלך חקירה או משפט

  • שאלה חשובה ודחופה!
    שלי | 27/05/2012 20:57

    שלום רב!,חבר שלי נעצר לפני שבועיים,לאחר שהשתמש בכרטיס אשראי גנוב. כשהוא נעצר הייתה לו גרסה חד משמעית שלא הוא האשם אלא "חבר" שנתן לא להשתמש בכרטיס אשראי הנגנב מאחד הבתים.הוא שיתף פעולה ולא הודה בכלום,לאחר יומיים וחצי של מעצר ודיון שלאחריו אמרנו לו שאנחנו אמורים להגיש ערער לשיחרורו למעצר בית נתפס באותו יום הדיון ה"חבר".ממה שהבנתי ממנו הוא קיבל ממנו איום בזמן העימות ביניהם,וגם בתא שהיה בו היו עוד שניים שאיימו עליו שיגיעו אליי או למשפחתו אם ידבר. הוא נבהל מאיומים אלו והודה בכל-3 פריצות לבתים ופריצה לרכב.הבנתי ממנו שהפרטים שמסר אינם נכונים אלא הומצאו על ידו. כרגע הוא עדיין במעצר,לא רוצים לשחרר אותו למעצר בית,אך מחר העו"ד יגיש ערער לשיחרורו למעצר בית. הצלחתי לשכנע אותו לספר הכול לעו"ד,מה שיקרה רק מחר. אומנם זה די מאוחר מכיוון והודה,אך האם הוא יוכל לחזור בו מהודאתו,לספר את האמת,להודות במה שכן קשור אליו וזה יעזור לו לקבל עונש מופחת יותר?.האם לא אמורים לבדוק ראיות פיזיות,ממשיות הקושרות אותו למקרי הפריצה? (העו"ד שישנו כרגע הוא מהסניגוריה הציבורית מכיוון ואין באפשרותנו לממן עו"ד פרטי.)

    • שינוי גרסה במהלך חקירה או משפט
      עו"ד יוסף רז | 28/05/2012 07:04

      שלום רב מדובר בסיטואציה בעייתית. כעיקרון חשוד/ נאשם יכול לשנות גרסה או במהלך חקירתו במשטרה או במהלך עדותו בבית המשפט אבל על גרסתו החדשה להיות מאוד מאוד משכנעת כדי שבית המשפט יאמין כי זו האמת. כמובן שייתיחסו לגרסה חדשה בחשדנות ורצוי שתהיה מגובה בראיות פיסיות. מאחר והנושא מאוד מורכב ולא ניתן ליתן על גבי הפורום ייעוץ כיצד לנהוג במהלך חקירה - עליו להיוועץ בעורך הדין שלו בעניין זה. בהצלחה

      • תודה רבה!..
        שלי | 28/05/2012 11:54

        קודם כל תודה!.במידה וישנה גירסה וחוץ מזה שיאמר שקיבל איומים בטח לא יהיו יותר ראיות פיזיות מזה.האם יבדקו את זה בכלל?,כאשר נערך עימות אין הקלטות?,האם אכן יבדקו ראיות פיזיות העלולות לקשור אותו למקרה? סליחה על כל השאלות,אומנם אני נעזרת בעו"ד שקיים כרגע אך אני מרגישה כי אני לא מקבלת את כל התשובות.

        • המשך
          עו"ד יוסף רז | 28/05/2012 20:26

          כפי שכתבתי, אין לי אפשרות להשיב בצורה מקצועית מבלי שנפגשתי עמו וקיבלתי את כל הפרטים. רק עורך הדין שלו יכול להשיב לך.