לצערך הרב כן!!!

  • האפשר להכנס למאסר בפועל על עברה שהודעת לפני שנה?
    רונן | 25/05/2012 19:58

    לפני כשנה בערך ניכנסתי עם סכין למועדון והשומרים לא הרגישו , המטרה היתה הגנה עצמית במקרה וארגיש מאויים. זרקו אותי מהמועדון בגלל בעיות התנהגות. לאחר מכן קיללתי שומר ערבי והוא יצא מהמועדון והתחיל לדחוף אותי ואני שלפתי את הסכין כדי להפחיד אותו. המשטרה עצרה אותי והייתי לילה במעצר, אני הודעתי שהסכין היתה להגנה עצמית מכיוון שאיימו עליי לא פעם אחת... רציתי להישפט באותו השבוע - אך לא שפטו אותי. החודש שלחו לי מכתב מהמשטרה שיוגש נגדי כתב-אישום. האם אפשר אחרי שנה ויותר לתת על עבירה כזאת מאסר בפועל שאפילו לא יומר לעבודות שירות - כלומר מאסר אמיתי? כי עברה כבר יותר משנה - ודברים השתנו בחיים. האם היו מיקרים שרק אחרי שנה ויותר הכניסו בן-אדם לכלא אפילו שהוא הודה בזה ממזמן?

    • לצערך הרב כן!!!
      דרור | 27/05/2012 10:42

      מה שנשלח אליך הוא מכתב יידוע, שנשלח בעבירות מסוג פשע. מדיניות התביעה בעבירה של החזקת סכין הינה לעונש מאסר בפועל. על אחת כמה וכמה שמדובר במועדון לילה/מקום ציבורי. אני ממליץ לך בחום להיוועץ בשירותיו של עו"ד פלילי. ולשאלתך- הם יכולים לעשות זאת גם אחרי פרק זמן ארוך יותר משמעותית. שנה זה סטנדרטי לחלוטין.

    • החזקת סכין
      עו"ד יוסף רז | 27/05/2012 20:42

      החזקת סכין הינה עבירה חמורה והעונש בצידה עד חמש שנות מאסר כאשר כיום בתי המשפט מטילים עונשים מרתיעים מאוד בגין עבירה זו. ההתיישנות הינה נגזרת של סוג העבירה ופעולות שנעשו אבל בכל מקרה שנה היא פרק זמן קצר. טענה של הגנה עצמית לא תתקבל ככל הנראה בבית המשפט ועצתי לך להצטייד בעו"ד פלילי בהקדם!

      • המשך התהליך
        רונן | 28/05/2012 22:34

        עדיין לא הוגש נגדי כתב אישום, האם זה יועיל להעזר בעו"ד לפני שהוגש נגדי כתב אישום? או שפשוט לחכות לכתב אישום ואז לפנות לעו"ד?

        • החזקת סכין- המשך
          עו"ד יוסף רז | 29/05/2012 14:21

          שלום רב זה תלוי את מי אתה שואל. יש עורכי דין שמאמינים בפניה לתביעות עוד בטרם הוגש כתב אישום. אני מהאסכולה שלא ממש מאמינה בשימועים וכיו"ב, רק במקרים נדירים. אבל במקרה שלך, מאחר ולפי מה שתיארת כמעט 100% שיוגש נגדך כתב אישום (אין סלחנות בעבירת החזקת סכין) אני מציע לך לשכור עו"ד כבר עתה משתי סיבות: א. כי ממילא תזדקק לו לאחר הגשת כתב האישום. ב. כי ייתכן ויש מה לעשות כבר עתה כדי לצמצם את הסיכון (וזה כבר תלוי בעו"ד...) בהצלחה