סגירת תיק חקירה

  • שאלה לגבי תיק ראשון שבחקירה
    מתעניין | 20/05/2012 21:39

    שלום רב, אני נשוי +1, אין לי עבר פלילי. אף פעם לא נעצרתי על שום דבר.בוגר יחידה קרבית. עובד כשכיר. נתפסתי לפני מספר ימים עם 0.6 גרם קוקאין.נחקרתי, חקירה שנמשכה כ5 דקות וכנירא שחיפשו את האדם שרכשתי ממנו את הסם. אני לא נרקומן, זה ארוע חד פעמי שמתברר כשטות מוחלטת מבחינתי והלוואי ויכולתי למחוק אותו מחיי. בתום החקירנ נלקח ממני מכשיר הסלולר שלי ונאמר לי שיחזירו לי אותו תוך 3 ימים. עבר הזמן, הגעתי לתחנה בה נחקרתי, נאמר לי שמכשיר הסלולר לא בידיהם אלה בימ"ר חיפה ושאצור קשר עימם. והתברר לי , לאחר שהחוקר הבטיח לי שלא יפתח שום תיק ואפילו לא הייתי עצור אלה מעוקב, שיש לי תיק פתוח על החזקת שם ושהתיק בחקירה. עדיין לא עירבתי עו"ד, ואני שוקל לישות זאת. האם יש לכם אפשרות להסביר לי מה עליי לעשות? למי לפנות? איך להחזיר הנייד שלי? האם יש צורך במקרה שלי בעו"ד או שזה לא נחוץ. מודה על תגובתכם...

    *הערת מערכת לנוחותך - מצא עו"ד באינדקס עורכי הדין: עורכי דין בחיפה

    • סגירת תיק חקירה
      עו"ד איתמר סיון | 21/05/2012 07:29

      לא מדובר בתיק קל מבחינת החומרה שבו. יכול להיות שייסגר ויכול להיות שלא - שכן בעניין קוקאין המשטרה נוקטת בגישה מחמירה, מה גם שעפ"י המחוקק לפי הכמות מדובר בכמות המיועדת לסחר (הגם שקרובה לכמות לפיה ההנחה היא שזו כמות לשימוש עצמי, 0.3 גרם). שתי אפשרויות עומדות בפניך - להמתין להחלטה בנוגע לתיק החקירה, או לשכור שירותי עורך דין עכשיו - על מנת שינסה לפעול לסגירת התיק או להסדר טיעון עוד בטרם הגעה לבית משפט. אני ממליץ לשכור שירותי עורך דין כבר בשלב זה. בהצלחה!

      • תודה, שאלה נוספת
        מתעניין | 21/05/2012 07:51

        איך אני יוצר קשר ועם מי בימר חיפה? אני רוצה לדעת היכן הדברים עומדים. ואני מאמין שזו זכותי המלאה לפני שאני פונה לעו"ד, ימר אמורים לתת לי תשובות לשאלותיי, לא?!? האם יש לכם מספר טלפון אליו אוכל להתקשר ע"מ לבדוק את העניין? מודה מראש