עבודות שירות

  • עבודות שרות
    שמיל | 20/05/2012 20:17

    שלום קבלתי זמון לבדיקה לפני ריצוי עבודות שרות כיום אני עובד בעבודה סדירה רציתי לדעת עם אקבל עבודות שרות אני צריך לעזוב את עבודתי הנוכחית ? אני בן 40 אב ל2 ילדים המפרנס היחיד.

    • עבודות שירות
      עו"ד איתמר סיון | 21/05/2012 07:27

      עבודות שירות הן תחליף למאסר בפועל קצר, ואסביר - כאשר בית המשפט שוקל לגזור עונש של כמה חודשים (עד שישה) של מאסר בפועל, המחוקק נתן לו שיקול דעת לבוא לקראת הנאשם ולאפשר לו לרצות את העונש - הגם שהוא מאסר בפועל, כאמור - בעבודות שירות. המשמעות היא עבודה חמישה ימים בשבוע (בדרך כלל, לפעמים שישה), כשמונה שעות ביום. האם המשמעות היא עזיבת העבודה - זה תלוי בעבודה שלך. שים לב שיכול להיות בלבול עם שירות לתועלת הציבור (של"צ) שלפעמים מבלבלים בינו לבין עבודות שירות. של"צ מאפשר לאדם עובד להשלים שעות תועלת כאמור בשעות אחה"צ. לא ברור מדוע לא התייעצת עם עורך דינך, ויכול להיות שהוא יסביר לך הכל - אינני יודע גם אם מדובר במסגרת הסדר טיעון או לא.